Groeter wandelingen

Nieuw in de regio: Groeter wandelingen. Ook bij Theater de Steenakker!

De Groeter wandelingen is een initiatief van de VVV/RBT regio Cuijk onder de noemer: Heerlijke Ontmoetingen

In heel Land van Cuijk zijn Groeters actief die bezoekers en recreanten op een directe en persoonlijke manier laten kennismaken met het gebied. Iedere Groeter heeft zijn of haar specialiteit. Bij de Steenakker is het de vrouw des huizes, Elles van Loenen, die je meeneemt over de aangrenzende, voormalige spoordijk van het Duits lijntje. Ook gaat de wandeling door de oude buurtschap met authentieke Brabantse boerderijen en akkervelden. De naam Steenakker is in landkaarten en documenten terug te vinden tot in de 16de eeuw!

De vroegere spoorlijn tussen Wesel en Boxtel – in de volksmond het Duits lijntje – vormde een van de belangrijkste verbindingen tussen Sint Petersburg in Rusland en Londen. Menig staar en koning die door Europa reisde stapte aan boord… Met een Groeter wandel je over en langs de mooiste plekjes van de oude spoordijk in Haps. Onderweg hoor je boeiende verhalen. De dijk doorkruist nog steeds het Land van Cuijk maar is nu vrij van rails en bielzen een prachtig natuur – en wandelgebied!

Elke 2de en 4de woensdag in de maanden mei, juni, juli, september en oktober. Vertrek 14.00 uur vanaf het erf van Huistheater De Steenakker. Er zijn twee mogelijkheden:
Duits lijntje de N.B.D.S.M. wandeling. Maak kennis met een rijke historie en het Brabants landschap rondom de Steenakker. Kosten € 5,- p.p. incl. kop koffie/thee en een appel. De wandeling gaat door bij opgave van min. 8 personen. Duur 1.30 uur. Ook te boeken in een groepsarrangement met een workshop, kop huisgemaakte soep of een authentieke Brabantse koffietafel.

Duits lijntje Tsaren wandeling. Maak kennis met de tsaren en koningen route en de rijke historie die dat met zich meebracht. Kosten € 7,50 p.p. incl. koffie/thee/Russisch lekkernijtje. De wandeling gaat door bij opgave van min. 8 deelnemers. Duur 2 uur. Ook te boeken in een groepsarrangement met een workshop, kop huisgemaakte soep of een koninklijke high-tea. Opgeven kan via mail: info@desteenakker.nl of 0485 – 310 920
Ook te boeken in een arrangement!

De wandeling is geschikt voor iedereen die goed of redelijk ter been is en voor kinderen vanaf 8 jaar. Het bospad is begaanbaar voor een goede kinderwagen (schokproef), maar deze moet wel op één plek over een hekje getild worden. De wandeling is niet geschikt voor invalidewagens.

Duur: in overleg 30 of 50 minuten. Minimaal 8 deelnemers.

 


TIP: Combineer de wandeling met een verrassend arrangement!