Groeter wandelingen

Nieuw in de regio: Groeter wandelingen (gratis). Ook bij Theater de Steenakker!

De gratis Groeters wandelingen worden je aangeboden door de VVV regio Cuijk onder de noemer: Heerlijke Ontmoetingen.

In heel Land van Cuijk zijn Groeters actief die bezoekers en recreanten op een directe en persoonlijke manier laten kennismaken met het gebied. Iedere Groeter heeft zijn of haar specialiteit. Bij de Steenakker is het de vrouw des huizes, Elles van Loenen, die je meeneemt over de aangrenzende, voormalige spoordijk van het Duits lijntje. Ook gaat de wandeling door de oude buurtschap met authentieke Brabantse boerderijen en akkervelden. De naam Steenakker is in landkaarten en documenten terug te vinden tot in de 16de eeuw!

De vroegere spoorlijn tussen Wesel en Boxtel – in de volksmond het Duits lijntje – vormde een van de belangrijkste verbindingen tussen Sint Petersburg in Rusland en Londen. Menig staar en koning die door Europa reisde stapte aan boord… Met een Groeter wandel je over en langs de mooiste plekjes van de oude spoordijk in Haps. Onderweg hoor je boeiende verhalen. De dijk doorkruist nog steeds het Land van Cuijk maar is nu vrij van rails en bielzen een prachtig natuur – en wandelgebied!

Elke 2de en 4de woensdag in de maanden mei, juni, juli, september en oktober. Vertrek 14.00 uur vanaf het erf van Huistheater De Steenakker. De wandeling duurt 30 of 50 minuten (keuze is aan de deelnemers) Minimaal 8 deelnemers. Voor – of achteraf een kop koffie/thee met een punt Hapse Non verkrijgbaar voor € 3,- . Vooraf aanmelden via info@desteenakker.nl of 0485 – 310 920
Ook te boeken in een arrangement!

De wandeling is geschikt voor iedereen die goed of redelijk ter been is en voor kinderen vanaf 8 jaar. Het bospad is begaanbaar voor een goede kinderwagen (schokproef), maar deze moet wel op één plek over een hekje getild worden. De wandeling is niet geschikt voor invalidewagens.

Duur: in overleg 30 of 50 minuten. Minimaal 8 deelnemers.

 


TIP: Combineer de wandeling met een verrassend arrangement!