Fluitist Chris Hinze ‘Tibet – on the Roof of the World’

Laatste solo concert tour

Chris Hinze

‘Tibet – on the Roof of the World’

Indrukwekkende combinatie van muziek en beeld!
Op zijn lange reizen door Tibet verzamelde Chris Hinze niet alleen fantastische muziek, maar ook prachtig beeldmateriaal. Gefascineerd door de kloosters, de monniken met hun gezangen, de Dalai Lama, de Karmapa of Lama Zopa en de Tibetaanse bevolking kwam hij in 2018 met het concept voor een concert met videowerk verzameld tijdens zijn laatste drie reizen naar Tibet.

De Tibetanen
Tibet- on the Roof of the World neemt je mee naar de voor ons onbekende wereld van de Tibetanen, hun kloostergemeen- schappen en hun leven te midden van de overweldigende natuur.

Op een groot scherm worden adembenemende videobeelden met wonderschone Tibetaanse klanken gecombineerd met het inventief fluitspel van Hinze op diverse fluiten. Met persoonlijke verhalen die ingenieus zijn samengesmeed tot een boeiend schouwspel en een indringend geheel. Je waant je op reis door het dak van de wereld. Voor liefhebbers van Tibet, wereld reizen, natuur, cultuur, Boeddhisme, mindfulness én natuurlijk de fans van deze virtuoze fluitspeler, een absolute aanrader!

De pers over de muziek van Chris Hinze:
Noord Hollands Dagblad: Chris Hinze op eenzame hoogte!
Haagsche Courant: ‘Een spetterend optreden! Grensverleggend!’
De Telegraaf: Een uitdaging voor de muzikale zintuigen. Een absolute must’!
Trouw: ‘Een waanzinnig concert! On-Nederlands! Een amalgaam van muziekculturen en –stijlen. Het gevaar van een lappendeken wordt buiten de deur gehouden’.
Music Maker: ‘Knap om na zoveel albums nog steeds inspiratie te hebben om alle hoeken van het muzikale spectrum, improvisaties, melodie, ritme te verkennen’
Elegance: Verrassend.. muziek met ballen… een vervoermiddel van de geest… Zeer de moeite waard. En voor een breed publiek!
De Gelderlander:.. Hinze blijkt een meester in het ‘vertalen’ van cultuurkleuren naar een muzikaal palet van uitzonderlijk niveau. Een must voor iedereen die muziek in een nog grotere context wil ondervinden.

Chris Hinze
Chris Hinze is musicus, fluitist, producer, componist en wereldreiziger. Nederlands meest gelauwerde muzikant met meer dan 70 cd’s op zijn naam. Hij ontdekte al vroeg het maniakale plezier waartoe een passie kan leiden: muziek maken. Ooit begonnen als jazzpianist studeerde hij fluit aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en won een studiebeurs voor het prestigieuze Berklee College of Music in Boston. In de jaren 70 werd hij bekend met zijn Baroque/jazz albums Teleman My way en Vivat Vivaldi. Gevolgd door Sketches en Variations on Bach, waarmee hij internationale bekendheid verwierf. Kort daarna startte hij met de Chris Hinze Combination, een jazz rock fusion combinatie waarmee hij op het jazzfestival in Montreux de Internationale Persprijs ontving. Hinze heeft meerdere prijzen in de wacht gesleept waaronder de Beethoven Award, Prix dÍtalia. Ook ontving hij 3 Edisons.
Hinze verkende vele ritmes, stijlen en culturen. Kiezen voor een richting is hem vreemd. Al zijn muziek valt onder de noemer: wereldmuziek. Naast het maken van muziek is reizen een andere grote passie. Gemiddeld 3 maanden per jaar trekt hij de wereld rond met camera en opnameapparatuur op zoek naar ‘gekke’ geluiden en waanzinnig beeldmateriaal.. Aan de hand van zijn reizen bepaalt hij zijn multimedia theater concerttours en cd’s. Een unieke combinatie van indrukwekkende beelden en muziek. Zo ook Tibet on the Roof. Dit is zijn laatste Tibettour. Mis het niet!

Youtube: Chris Hinze – “Largo for Tibet” videoclip 2015

Kijk voor meer informatie op:
www.chrishinze.nl


Na afloop nazit met Tibetaanse soep


Datum: zondag 7 april 2019
Aanvang: 15.30 uur
Toegangsprijs: € 19,50 (inclusief kop koffie/thee, garderobe en parkeren)