De gratis ‘Gidsgroeter’ wandeling, met als thema Duits lijntje, gaat in de vernieuwde organisatie van het VVV de toerist wegwijs maken en welkom heten in de regio.

De wandeling loopt gedeeltelijk over de voormalige spoordijk van het Duits lijntje, maar ook door de oude buurtschap met authentieke Brabantse boerderijen en de akkervelden van de Steenakker. Het Duits lijntje maakte onderdeel uit van een internationale route die liep van St. Petersburg naar Londen. Het gebied van de Steenakker dateert uit de 16de eeuw.

De wandeling heeft een duur van 60 minuten. Bij belangstelling is deze wandeling met 30 minuten te verlengen naar nog een heel mooi water-natuurgebiedje en weer terug naar de Steenakker.
De wandeling is geschikt voor iedereen die goed ter been is en voor kinderen vanaf 8 jaar. Het pad is redelijk begaanbaar voor een goede wandelwagen (schokproef), maar deze moet wel op één plek over een hekje getild worden.

Minimaal aantal wandelaars 8. Tijd en datum in overleg.

Voor andere boekingen dan deze ‘Gidsgroeter’ wandeling kun je bellen of mailen naar De Steenakker. 
De wandeling is uit te breiden met een Brabantse Beleef en Verteltafel: de ‘Brabantse Beleef en Verteltafel’ genaamd (Floriade 2012). Aan de hand van oude en antieke voorwerpen uit de succesjaren van de oude spoorlijn wordt door gidsgroeter Elles van Loenen cultuur historische verhalen en anecdotes vertelt. Daarbij is vooral aandacht voor de tijden dat tsaren, koningen en keizers veelvuldig met de trein van oost naar west Europa reisden. De deelnemers krijgen daarbij ook de gelegenheid om naar aanleiding van de voorwerpen hun eigen verhalen te vertellen en die samen te delen. Dat kan rondom de tafel, maar ook tijdens de wandeling die daarop aansluit.

Maar ook een bijpassende koninklijke High Tea, een vertoning van de docufilm over het Duits lijntje, een theatrale vertelling in de theaterzaal of een workshop behoren tot de uitbreidingsmogelijkheden.

Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden en de prijzen!