Groeters Arrangementen

Groeters arrangementen ‘Van Puur naar Cultuur’

Hierbij tref je ons ‘recreatieve programma’. Wellicht handig om te weten dat wij direct gelegen zijn aan de Fiets Knooppuntenroute. En je kunt bij ons ook fietsen huren!


Arrangement 1. ‘Brabantse Koffietafel’ Prijs € 32,- p.p. minimaal 10 personen

‘GROETERS’ WANDELING
Een wandeling over ‘Het Duits lijntje’. De ‘Groeter’ en gids (initiatief VVV – RBT) is tevens de vrouw des huizes van De Steenakker. Aan de hand van de cultuur historie van dit voormalige spoortraject neemt zij je mee in een bijzondere wandelreis! De spoordijk ligt direct aan het erf van de woonboerderij waarin Huistheater De Steenakker is gevestigd. Nu is de dijk, vrij van rails en bielzen, een prachtig natuur – en wandelgebied. Laat je verrassen door intrigerende verhalen en vrolijke anekdotes. De wandeling duurt 30 of 50 minuten. Minimaal 8 deelnemers.

DOCUMANTAIRE FILM OVER HET DUITS LIJNTJE
Van Henk Helsdingen: ‘Sporen naar het Oosten’. Wie vandaag de dag de enkele, schamele overblijfselen aanschouwt van de spoordijk van de voormalige Noord-Brabantsch-Duitse-Spoorweg-Maatschappij, kan zijn ogen nauwelijks geloven als hij in oude publicaties de spoorlijn van Boxtel naar Wezel tegenkomt. Toen met klinkende plaatsnamen als Londen – Berlijn – St. Petersburg! Dit spoortraject was aan het einde van de 19de en eerste helft 20ste eeuw één van de belangrijkste lijnen in het Europese vervoersnet. Nu is de ontmantelde spoordijk een ecologische verbindingszone. Duur 55 minuten.

Ook te boeken in een andere combinatie. Kosten: € 4,00 p.p.. Minimaal 10 personen.

AUTHENTIEKE BRABANTSE KOFFIETAFEL
Aan een sjiek, boers gedekte tafel vind je allerlei lekkernijen, oude gebruiken, attributen en voorwerpen. Proef en beleef een stukje historisch Brabants platteland. Met – zoals het hoorde, als welkom – een glaasje Brandewijn! Boerensoep, divers brood en broodjes, krentenmik, peperkoek, beschuit, eierkoek, potjes met vet, (zoet) beleg, eieren, kaas, (karne)melk, een mini proeverij met o.a. ambachtelijke bloedworst, vers fruit, rijstebrij,
én veul koffie met room! En terwijl je aan het genieten bent, vertelt de gastvrouw wetenswaardigheden en anekdotes over de tijden van weleer. Verhalen die herinneringen oproepen en die je met elkaar kunt delen. Duur: 1,5 uur.

Ook te boeken in een andere combinatie. Kosten:  € 30,- p.p.. Minimaal 12 personen.


Arrangement 2. ‘High Theatraal’ Prijs € 37,- p.p. minimaal 10 personen

‘GROETERS’ WANDELING 
Een wandeling over ‘Het Duits lijntje’. De ‘Groeter’ en gids (initiatief VVV – RBT) is tevens de vrouw des huizes van De Steenakker. Aan de hand van de cultuur historie van dit voormalige spoortraject neemt zij je mee in een bijzondere wandelreis! De spoordijk ligt direct aan het erf van de woonboerderij waarin Huistheater De Steenakker is gevestigd. Nu is de dijk, vrij van rails en bielzen, een prachtig natuur – en wandelgebied. Laat je verrassen door intrigerende verhalen en vrolijke anekdotes. De wandeling duurt 30 of 50 minuten. Minimaal 8 deelnemers.

KONINKLIJKE BELEEF EN VERTELTAFEL
Kleurrijke verhalen die herinneringen oproepen en die met elkaar gedeeld kunnen worden. De gastvrouw vertelt aan de hand van een rijke verzameling aan antiek en erfgoedspullen, over de tijd dat tsaren en koningen via het spoortraject van het Duits lijntje van Oost naar West Europa reisden (St. Petersburg – Londen). Met als high light Russische kunst – en Fabergé eieren! Duur 20 tot 60 minuten.

Ook te boeken in een andere combinatie. Kosten: € 5,00 p.p.. Minimaal 10 personen.

HIGHT TEA-TRAAL
De Steenakker serveert een bijzondere high tea. Namelijk een high tea gekoppeld aan de cultuurhistorie van het Duits lijntje. Aan een vorstelijke gedekte tafel met allerlei heerlijke lekkernijen en verrassingen, eet je van porselein uit een ver en rijk verleden. Voel je de koning te rijk en beleef een high tea à la ‘Dining with the tzars!’. En terwijl je aan het genieten bent, vertelt de gastvrouw wetenswaardigheden en anekdotes over de tijden van weleer. Verhalen die herinneringen oproepen en die je met elkaar kunt delen. Duur: 2 uur.

Ook te boeken in een andere combinatie. Kosten: € 34,- p.p. Minimaal 10 personen.


Arrangement 3. ‘Vincent van Gogh’ Prijs 20,- p.p. minimaal 10 personen

GROETER WANDELING
Een wandeling over ‘Het Duits lijntje’ en de oude buurtschap van de Steenakker (14de eeuw). De Groeter neemt je mee in een wandelreis door een prachtig stuk authentiek Brabants landschap. Herken in de doorkijkjes langs het pad, de uitzichten op de akkervelden, het boerenleven op het land en in de gehuchten, de wereld van Vincent van Gogh! De wandeling duurt 60 of 90 minuten. Alleen te boeken in combinatie met ‘Vincent van Gogh’ arrangement.

WORKSHOP 1: LAMPION STEKEN UIT VOEDERBIET (najaar/winter workshop)
Een lampion steken zoals de boeren dat vroeger deden in de periode rond St Maarten. Eenvoudige techniek en met een prachtig resultaat! (mooier én makkelijker dan van een pompoen). Om in het donker mee te nemen naar huis en daar bijvoorbeeld een fraaie plek in de tuin te geven. Blijft maanden goed. Duur 1 uur. Geschikt vanaf 6 jaar en leuk voor het hele gezin!

Ook te boeken in een andere combinatie. Kosten: € 15,- p.p.. incl. gereedschap en één voederbiet. Minimaal 10 en maximaal 15 personen.

BIETENSOEP MET HAZELNOTEN, ROOM EN BROOD
Om een lekkere honger te stillen. Huisgemaakt met groenten uit de moes. Ook te boeken in een andere combinatie. Kosten: € 5,- p.p.. Minimaal 10 personen.

Inclusief twee kopjes koffie, thee of limo en een seizoen koekje. Kosten € 3,- p.p.


Arrangement 4. ‘Vincent van Gogh’ Prijs 30,- p.p. minimaal 10 personen

‘GROETERS’ WANDELING (Zie informatie onder arrangement 3)
De wandeling duurt 60 of 90 minuten. Alleen te boeken in combinatie met ‘Vincent van Gogh’ arrangement.

WORKSHOP 2: ZELFPORTRET: HOMMAGE AAN VINCENT!
Aan de hand van een selfie maak je d.m.v. collage techniek een uniek zelfportret op een paneeltje. Net als Vincent… Duur 2 uur. Geschikt vanaf 8 jaar.

Kosten: € 25,- p.p.. incl. materiaal en één paneel. Minimaal 10 en maximaal 15 personen.

AARDAPPELSOEP MET BROOD
Om een ‘stevige’ honger te stillen. Huisgemaakte soep met aardappels uit de moes. Ook te boeken in een andere combinatie. Kosten: € 5,- p.p.. Minimaal 10 personen.

Inclusief twee kopjes koffie, thee, of limo en een seizoen koekje. Kosten € 3,- p.p.


Arrangement 5. ‘Jeroen Bosch’ Prijs 40,- p.p. minimaal 10 personen

‘GROETERS’ WANDELING
Een wandeling in de voetsporen van Jeroen Bosch, voorafgaand aan een korte presentatie over zijn werk. De Groeter neemt je mee in een wandelreis door een prachtig stuk authentiek Brabants landschap. Kijk en beleef langs het pad, de uitzichten op de akkervelden, het boerenleven, de modderpoelen, de visvijver en de kerktorens, en waan je in de wereld van Jeroen Bosch! De wandeling duurt 60 of 90 minuten. Alleen te boeken in dit arrangement.

WORKSHOP: IN DE WERELD VAN JEROEN!
Maak van een vogelhuisje een droomhuisje door middel van collage en assembleer techniek. Gebruik je vrije fantasie en laat je inspireren door de wereld van Jeroen Bosch: alles kan, niets is gek, hoe (te) gek is dat? Het wordt vast een pracht vogelhuisje waar vogels graag hun eitjes in leggen. Duur 2,5 uur. Geschikt vanaf 8 jaar.

Kosten: € 35,- p.p.. incl. basis materiaal. Minimaal 10 en maximaal 15 personen.

ENGELEN – OF DUIVELSE SOEP VAN HET SEIZOEN MET GEROOSTERD BROOD
Huisgemaakte soep met groenten uit de moes. Kosten: € 5,- p.p.. Minimaal 10 personen.

Inclusief twee kopjes koffie, thee, of limo en een seizoen koekje. Kosten € 3,- p.p.


Andere mogelijkheden:

THEATRALE VERTELLING ‘DE BLAUWE BRABANDER’
Vertelling in de theaterzaal van De Steenakker. Dit verhaal gaat over een waar gebeurd treinongeluk tijdens de watersnoodramp in 1926 op de spoorbrug bij de Steenakker. Te boeken in arrangement 1 en 2 i.p.v. de Beleef en Verteltafel of de docufilm.

Ook te boeken in een andere combinatie. Kosten: € 5,00 p.p.. Minimaal 10 personen.

LUNCH STEENAKKER
Bestaande uit huisgemaakte soep, twee ambachtelijke, goed
belegde sneetjes brood of broodjes, een warm hapje, koffie. thee,
(karne)melk, en vers fruit. Kosten € 16,- p.p. Minimaal 10 personen.
Andere lunches, diners of ontvangsten op aanvraag.

Ontvangst met:
2 Kopjes koffie, thee, of limo en een seizoen koekje € 3,- p.p.
2 Kopjes koffie, thee of limo en ‘n punt ‘Hapse Non’ of
huisgemaakte Worteltaart (zonder toegevoegde suiker) € 6,- p.p.
Huisgemaakte ‘Zondagse’ soep met groenten uit de moes € 4,- p.p.