High Thea-traal

HIGH THEA-TRAAL AAN HET SPOOR

Langs het voormalige Duits lijntje

Theater, kunst en cultuurworkshops met een verfijnde Engelse High Tea of een boerse Brabantse koffietafel!

Wij hebben een bijzonder aanbod van programma’s op het gebied van cultuur historisch erfgoed. Bij onderstaande programma’s serveren wij een luxe high tea met van alles wat daar volgens de traditie in is overgeleverd. Ook het serviesgoed is een verzameling van antiek porselein en gebruiksvoorwerpen die daarbij hoorden. Afkomstig van kunst- en antiekveilingen, brocantes,  2de hands winkels en markten. De gastvrouw kan je er meer over vertellen tijdens het genieten van deze high tea. Beleef een vorstelijke thee ervaring en neem daar de tijd voor!

vilten-Olivera-voor-web

De lekkernijen tijdens deze high tea worden op etagères geserveerd: o.a. scones, muffins, sandwiches met gerookte zalm, huisgemaakte eierensalade en jam, slagroom, quiche’s, petitfours en bonbons. Heerlijke verwennerijen in een bonte verzameling van oud porselein en fraaie theebeurzen. En natuurlijk daarbij een variatie aan thee en verse kruidenthee in het seizoen. Indien gewenst is er ook koffie, jus d’orange of appelsap.

HIGH TEA MET VERHALEN

Vertellingen van De Steenakker en Het Duits Lijntje. Spannende en intrigerende verhalen die door de geschiedenis van de streek zijn overgeleverd. Een of meerdere daarvan worden tijdens de high tea verteld door een ervaren verhalenverteller en/of troubadour.


VORSTELIJKE HIGH TEA

Tea-trale act van grote allure door de fameuze ’Baronessen’. Amusement op niveau met veel interactie en zang. Geschikt voor alle leeftijden, rangen en standen! Door de kennis, uitstraling, humor en verrassende invallen van De Baronessen raakt u het spoor al snel kwijt en gaat u terug in de tijd toen koningen en tsaren over het Duits lijntje reisden …  Vooral geschikt voor grotere groepen.


HIGH THEATRAAL

Workshop met theaterimprovisatie. Maak kennis met enkele theatertechnieken en ga samen de vloer op … Ontdek onbekende talenten bij uzelf of anderen: soms serieus, maar vaak met veel plezier en in ieder geval een ervaring om niet meer te vergeten!


MINI HIGH TEA STEENAKKER

Rondleiding en uitleg ontstaan van het theater en een introductie over de geschiedenis van het Duits lijntje. Keuze uit een beeld presentatie of een docu-film op een groot projectiescherm in het theater.


OP DE THEE BIJ … Olivera

Workshop vormgeven met vilt. Leer de basistechniek vilten en ontdek wat je daarmee kunt doen. Per seizoen wordt gekeken naar inspirerende ideeën. Olivera Micovic is een gedreven kunstenares, mode – en textielontwerpster. Ze maakt o.a. design en modeaccessoires voor hoedenwinkel Capello in Nijmegen en Textielmuseum in Tilburg. Zie: www.oliveramicovic.com


OP DE THEE BIJ …  Marij

Workshop zang door de getalenteerde kleinkunstzangeres Marij van den Boom. Zing jezelf én samen met elkaar lekker los en geniet … En is er iets bijzonders te vieren? Marij helpt je graag met het schrijven en ten gehore brengen van een eigen bedrijfs – of lijflied! De uit Megen afkomtige Marij is op dit moment met haar nieuwe theaterprogramma ‘Marij’ te zien in de theaters in de regio.


OP DE THEE BIJ …  Elisa

Workshop Commedia dell’ arte en Venetiaanse maskers maken. Deze maskers werden in de 16de en 17de eeuw gebruikt door rondtrekkende theatergroepen vanuit Italië, maar ook aan het hof door de adel. Ze waren vaak grotesk en kennen een rijke traditie in vormgeving, versiering en gebruik. De vormgeving van deze maskers worden nu nog gebruikt in het Venetiaans carnaval, maar ook zijn elementen in onze theater – en carnavaltradities terug te vinden. Inspiratie dus volop om creatief mee aan de slag te gaan en om zelf een mooi exemplaar te maken.