Izaline Calister met Tocar – zondag 30 juni 2019

Tocar
Izaline Calister

Tango/Latin/Jazz

Izaline Calister met Tocar

“Tocar” (Spaans) betekent aanraken, voelen, betreffen, bespelen en klinken… De muziek van Tocar gaat over levensvreugde en sensualiteit. Muziek die je verleidt en raakt met de prikkeling van ‘t onbekende, het verlangen naar ontspanning en juist ook naar enerverende ervaringen. De ruimte die je ervaart in de natuur, de vrijheid die je voelt op reis. Een warmte die je omhult en een bries die je streelt.

Tocar speelt vanuit een muzikale openheid naar elkaar toe en verkent daarbinnen steeds opnieuw de muzikale grenzen. Tango, Latin, Jazz… Tocar put inspiratie uit de muziek van onder meer Astor Piazzolla, Bill Evans en Chick Corea. Verschillende genres worden met elkaar vermengd, als specerijen in een exotisch gerecht.

Over het debuutalbum ‘Birds of Paradise’ (2016) werd er geschreven:
Een buitengewoon originele plaat waarop muzikale invloeden uit Zuid-Amerika en West-Europa elkaar versterken tot een vurig palet van kleuren en stijlen. (Serge Lucien, JazzFlits)
Beautiful compositions, a marvelous group sound, interesting solos, an amazing balance between brain and heart! (Gustavo Beytelmann, composer)
Samen met zangeres Izaline Calister gaat Tocar op zoek naar Latijns-Amerikaanse parels van o.a. Mercedes Sosa, Antonio Jobim en de Buenos Vista Social Club. Vertolkt op warme en charismatische wijze door Latin Diva Calister en gekleurd door de lyriek van het accordeon, de tango-flavour van de piano en een ijzersterke groove. Izaline Calister & Tocar gaan op een fascinerende Latijns-Amerikaanse ontdekkingstocht.

Accordeonist Rik Cornelissen (1984) studeerde Klassieke muziek, Argentijnse Tango (BA, Codarts) en Jazz (MA, ArtEZ) en wordt geprezen om zijn fijngevoeligheid en subtiliteit. Hij ‘weet de dynamische en tonale van zijn instrument moeiteloos naar zijn hand te zetten’ (Muziekwereld 2016). Rik weet het accordeon neer te zetten als een modern en veelzijdig instrument en werkte o.a. samen Bert van den Brink, Angelo Verploegen, Ramon Valle en Oene van Geel. Pianist Wim Warman (1969) werkte met Carel Craayenhof, Martin Verdonk en Yo-Yo Ma en is de vaste arrangeur voor Tango Extremo. Bassist Taco Nieuwenhuizen (1964) speelde met Lori Spee, José koning, Denise Jannah en Jhelisa Anderson (USA). Enrique Firpi (1962), drums, werkte met Deborah J. Carter, Randal Corsen, Laura Fygi, Gerardo Rosales, Leonardo Amuedo en Lilian Vieira.

Een prachtige opmaat naar het ‘Jazz Tour aan de Maas’ evenement op 14 september a.s.!

Het concert maakt onderdeel uit van:
Een Goei Leven Beleven

Meer info over de activiteiten van ‘Een Goei Leven Beleven’ volgt z.s.m. op:
www.goeileven.nl

Meer info over Jazz Tour Aan De Maas vind je binnenkort op:
jazztouraandemaas.nl


Met lekkere drankjes en na afloop Caribische soep met salades op het sfeervolle terras. Voor een zwoele zondagmiddag om eindeloos van te genieten…
Koop alvast je tickets voor het concert! Te zijner tijd word je op de hoogte gebracht over het eten.


Datum: zondag 30 juni 2019
Aanvang: 15.30 uur
Toegangsprijs: € 19,50 (inclusief kop koffie/thee, garderobe en parkeren)