Jazz Tour aan de Maas – zaterdag 14 september 2019

Jazz Tour aan de MaasMichiel Braam en Frank NielanderFotografie: Marjan Smeijsters

Jazz Tour aan de Maas

Michiel Braam en Frank Nielander

‘Penguins Too’

Michiel Braam (piano) en Frank Nielander (saxen, viool) vormen een duo met de roots diep in de jazzgeschiedenis.

Al sinds hun afstuderen in de jaren ’80 aan het Arnhems conservatorium zijn zij te bewonderen op binnen en buitenlandse podia. Braam, winnaar van de Boy Edgarprijs, musicus pur sang en componist met een grote staat van dienst is een duizendpoot die zich moeiteloos beweegt van jazz- en improvisatie-muziek naar cubaanse danzon, zonder daarbij zijn eigenheid te verliezen. Nielander, behalve als jazzmusicus ook gelouterd in de popmuziek en (net als Boy Edgar) is tevens werkzaam als arts.
Samen vormen zij een naadloos op elkaar ingespeeld duo, met altijd verrassende concerten. Dit jaar gebaseerd op muziek uit crimi’s en films, te vinden op hun veel geprezen cd ‘Crime’ (met een voorwoord van Hans Dulfer). Maar wellicht wordt je opeens verrast door een plotseling uitstapje naar de muziek van Pink Floyd of een tango van Strawinsky, je weet het nooit bij deze fantastische e֜n eigenzinnige musici.

Jazz Tour aan de Maas
Dit seizoen vindt de tweede editie plaats van het Jazz Tour aan de Maas evenement. De eerste editie vorig jaar was een groot succes! Vandaar dat de organisatie een tweede route heeft ontwikkeld die loopt van Theater De Steenakker in Haps naar La Tertulia in St. Agatha met eindbestemming Roepaen Podium in Ottersum. We vinden het erg leuk om aan dit evenement mee te doen! Anders dan dat je van ons gewend bent loopt de organisatie en ticketverkoop via www.jazztouraandemaas.nl

Stel je eens voor: Op een nazomerse dag, fietst je van de ene monumentale locatie naar de andere. Je komt langs prachtige bosrijke omgeving en mooie uiterwaarden rondom de Maas tussen de Noord-Limburgse gemeenten Gennep, Mook & Middelaar, Bergen en Cuijk (Noord-Brabant). Plekken, die niet voor niets zijn uitgeroepen tot ‘meest ontspannende fietsgemeenten van Nederland‘. Onderweg geniet je van jazzconcerten van hoge kwaliteit, uitgevoerd door de top van de Nederlandse Jazz scene. Tussendoor kun je ook even de tijd nemen voor een hapje en drankje op een terras onderweg en daarna ga je weer verder, door het groene landschap naar het volgende concert. Jazz Tour aan de Maas prikkelt het gehoor; je wordt uitgenodigd om te luisteren naar een gevarieerd palet van jazzmuziek, afgewisseld met de klanken van de natuur. De concerten verrassen door de veelzijdigheid en het vermengen van stijlen waardoor iets nieuws ontstaat. Je komt in contact met vernieuwende muziek als ook met toegankelijke Jazz en swingende Latin-Jazz. Een verrassende en ontdekkende fietstour met meerdere facetten.

Kijk voor meer informatie op:
www.jazztouraandemaas.nl
www.michielbraam.com
http://franknielander.nl/


Na afloop nazit met Zondagse soep en warme appeltaart. En voor wie goed oplet is er een verrassing onderweg.


Datum: Zaterdag 14 september 2019