Mercy John – zondag 7 februari 2021

Singer-songwriter Blues Americana

Mercy John

‘Let it go Easy’

De Brabantse singer-songwriter Mercy John (Veghel) debuteerde in 2016 met This Ain’t New York, een album dat louter lovende recensies kreeg. Met zijn eerlijke americana en Ryan Adams-achtige stemgeluid veroverde hij al snel het Nederlandse rootscircuit – iets té snel misschien, want Mercy John moest een periode van rust en bezinning inlassen. Het nieuwe album Let It Go Easy (2019)klinkt hechter en steviger dan het debuut. Daarmee is het echter geen somber album geworden. Zelf zegt Mercy John over zijn nieuwe album dat een nieuwe fase in zijn leven vertegenwoordigd: ‘Probeer … geniet’.

Het tweede album van Mercy John komt na het uitvoerig bejubelde debuut ‘This Ain’t New York’, dat lovende recensies in diverse media kreeg. Dat debuutalbum opende vele deuren voor de nuchtere Brabander. Zoals diverse grote festival optredens en een tour met JW Roy en Danny Vera. Even leek het allemaal wat té snel te gaan en bleek de eindeloze energie en drive toch eindig te zijn. Het nieuwe album dat in februari 2019 uitkwam, is geschreven in deze periode. Daarmee is het echter geen somber album geworden, maar wel een album dat meer volwassen is dan het debuut. De muziek is daarbij ook veranderd. De Americana invloeden zijn gebleven, maar de sound is wat rauwer en de songs soms steviger. Dat de singer-songwriter in korte tijd meer zelfkennis heeft opgedaan wordt al snel duidelijk. De titel ‘Let It Go Easy’ mag dan ook als een nieuw levenswijsheid voor Mercy John worden opgevat: ‘Probeer het leven wat gemakkelijker te zien en geniet.’ Met deze twee albums op zak is het tijd om heel Nederland te laten horen wat de liedjesschrijver en zijn band met toptalent in zijn mars heeft.

‘Dit album spreekt nog meer aan. En hoewel dynamischer en meer gelaagd dan voorheen staat werkelijk iedere noot op zijn plek en zijn ze ook allemaal raak. Je kan met recht zeggen dat Mercy John de beste Americana artiest is uit ons land is met een onbegrensd talent’ – Musicmaker magazine

Youtube:
Mercy John – ‘Knock Me Out’ live bij Muziekcafé

Kijk voor meer informatie op:
www.mercyjohn.com

Dit betreft een verplaatst concert van zondag 17 mei 2020.


Na afloop nazit met Brabantse prol soep.


Datum: zondag 7 februari 2021
Vooraf wandeling Duits lijntje ‘Brabant Remembers’ 14.15 uur (gratis)
Aanvang: 15.30 uur
Toegangsprijs: € 15,00 (inclusief kop koffie/thee, garderobe en parkeren)

Tickets