De Steenakker uitgelicht

april 2015

 

Lente op De Steenakker!

Het theaterseizoen is bijna voorbij. Nog één concert te gaan en dan sluiten we het eerste jaar met programmering succesvol af.

Begonnen in de najaarszon met de uit Boxmeer afkomstige Bart Jan Baartmans tijdens het Wandelweekend Duits lijntje. Daarna vele artiesten uit binnen en buitenland. Cabaret met jonge talenten en muziek in diverse stijlen van klassiek tot aan Roemeense zigeunermuziek. En tussendoor een fantastisch soloconcert van Mick Wilson (10CC). We zijn trots op de behaalde resultaten en het publiek dat in toenemende mate de weg naar De Steenakker vindt en dat ook weer terugkomt!

Volgend seizoen gaan we verder met een nieuwe reeks fris cabaret en pure muziek! We sluiten het jaar feestelijk af met wederom muziek uit de regio.

Kom ook genieten van de lentezon én van:

Trio
 

TRIO De Best De Grood & Hoeijmakers
Zondag 26 april 2015

Het grootste deel van het repertoire van dit trio bestaat uit composities van Ted de Best en Ruud de Grood, geschreven in de jaren ’80. Het is melodieuze popmuziek met een scherp randje. De nummers worden akoestisch gespeeld met piano, gitaar en synthesizer. Ze zijn breekbaar en intens. De covers zijn soms rauw, dan weer subtiel. Kortom heerlijke luistermuziek.

De drie muzikanten delen een oud verleden. Ze leerden elkaar kennen Nijmegen. In de jaren ‘80 formeerden ze de band Buster Smiles, haalden daarmee direct de finale van De Grote Prijs van Nederland en kregen een paar platencontracten.

Na een paar jaar maakte Ger Hoeijmakers de overstap naar de Frank Boeijen Groep. De Best en De Grood gingen door als The Chain Men, samen met o.a. BJ Baartmans. Ze schreven een compleet repertoire en namen meerdere albums op. Vooral het album A Mexican Breakfast valt op doordat het de diversiteit van beide heren illustreert, en toch een mooie eenheid vormt. Het album kreeg lovende kritieken.

Het TRIO De Best, De Grood & Hoeijmakers is nu herenigd voor een aantal optredens waarin ze eigen werk combineren met songs van hun muzikale helden.

Na afloop sfeervolle nazit en huisgemaakte soep.

Aanvang: 16.00 uur
Toegangsprijs: € 10,00


Meer informatie en reserveren

Lentewandelingen – arrangementen

Natuur en cultuur beleving

Bij de Steenakker kun je ook heerlijk wandelen met een Gidsgroeter over de oude dijk van de historische spoorlijn: Duits lijntje (gratis).

Het spoorlijntje liep van Wesel naar Boxtel en maakte onderdeel uit van een internationale verbinding tussen Sint Petersburg en Londen. Nu is de dijk een prachtig natuur- en wandelgebied. En wil je meer weten over deze voormalige spoorlijn met onder andere de vele reizen van koningen en tsaren van oost naar west Europa? Boek dan bij je wandeling een Koninklijke erfgoed-tafel, een bijpassende High Tea of de documentaire film: Het Duits lijntje: Sporen naar het Oosten. Kom dwalen over de dijk en de oude buurtschap van De Steenakker (daterend uit 1300).

De blaadjes staan op uitlopen en de bloesem op uitbarsten!

Voor info en boekingen mail naar: info@desteenakker.nl

Kijk voor meer informatie op:

www.desteenakker.nl