De Steenakker uitgelicht

december 2017

En toen was het ineens winter. We wensen je hele fijne feestdagen. Dat het licht op de Steenakker ook weer mag stralen in 2018!

Foto: Leonie Walschot

Het heeft ons geïnspireerd tot een nieuw arrangement. Mét of zónder sneeuw, het wordt genieten op de Steenakker in:

Winter Wonderland


Heb je zin in een stevige wandeling onder leiding van een gids (Groeter), bijvoorbeeld in de kerstvakantie, genieten van warme winterse sferen, samen met vrienden of familie? Kom dan naar De Steenakker. In het arrangement Winter Wonderland zit deze wandeling inbegrepen met daarbij:

Ontvangst met koffie, thee en Apfelstrudel.
Glühwein om na de wandeling op te warmen.
Een prachtige winterse vertelling LIVE verteld in de sfeervolle theaterzaal door acteur Bart Vaessen.
En als afsluiting een kop hartverwarmende soep.


Prijs € 20,- per persoon. Minimaal 10 personen.
Interesse? Stuur een mail naar: info@desteenakker.nl of bel: 0485-310920.

De wandeling gaat over de voormalige spoordijk van het Duits lijntje en de oude buurtschap van de Steenakker (15e eeuw). De oude spoorlijn, officieel De Noord-Brabantsch-Duitsche-Spoorweg-Maatschappij (N.B.D.S.M.) genaamd liep van ongeveer 1866 tot 1976 van Wesel (Duitsland) naar Boxtel en maakte deel uit van een internationale verbinding tussen St. Petersburg (Rusland) en London (Engeland). De voormalige spoordijk doorkruist het erf van de Steenakker en is nu - zonder rails en bielzen - een prachtig natuur- en wandelgebied. Huistheater De Steenakker maakt in haar programma’s gebruik van de betekenis die deze lijn had van Oost naar West Europa en de rijke, cultuur historie die onder meer tsaren en koningen met zich meebrachten. Dat doen we onder andere met ‘Groeter’ wandelingen en de winterse vertellingen in dit arrangement (van Russische oorsprong).

Wandelingen onder leiding van een ‘Groeter’ is een initiatief van Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT). Deze recreatieve wandelingen zijn bedoeld om mensen van zowel in- als van buiten het gebied van Land van Cuijk te laten kennismaken met de veelzijdigheid van de streek, de natuur en de historie. Het ‘Groeter’ arrangement Winter Wonderland is bij De Steenakker te boeken tot eind januari 2018.


 

VOORUITBLIK
We starten het nieuwe jaar op zondag 28 januari met een intiem concert van twee bijzondere jazz muzikanten uit Griekenland!

   

zondag 26 novembermuziek
InDuologue
‘Blue Skies’


Na afloop nazit met Griekse olijven en huisgemaakte soep.

Aanvang: 16.00 uur
Toegangsprijs: € 17,50

RESERVEREN

 

Gebruik de ticket service op de website van De Steenakker
waarmee je op ieder gewenst moment kaarten kunt bestellen.

Tot ziens in 2018. En veel dank voor je komst in 2017!

vriendenpasWord Huis-vriend van De Steenakker Met een ‘Huisvriendenpas’ ondersteun je ons podium en krijg je o.a. korting op alle programma's.

Kijk op de website naar de mogelijkheden.

Kijk voor meer informatie op:

www.desteenakker.nl