De Steenakker uitgelicht

januari 2015

De beste wensen voor 2015

 

Ook in 2015 staan er juweeltjes op ons programma! 
Het eerste dit jaar is een intiem concert van de in Rotterdam woonachtige en uit Limburg (Sittard) afkomstige Margriet Sjoerdsma met A Tribute to Eva Cassidy.

Zondag 25 januari 2015

Margriet Sjoerdsma
ode aan Eva Cassidy

Vrijwel iedereen die Eva Cassidy voor het eerst hoort zingen, vraagt zich twee dingen af: wie is dit en waarom ken ik haar nog niet? Eva Cassidy (1963 – 1996) heeft haar eigen roem niet meegemaakt. Het succes begon twee jaar na haar dood. De Amerikaanse zangeres was een authentiek kunstenaar, voor wie alleen het allerbeste goed genoeg was. Eva was pas 33 jaar toen ze overleed. Inmiddels zijn er meer dan 10 miljoen platen van haar verkocht. Eva's handelsmerk was haar sensitiviteit. Ze had een overweldigende zeggingskracht en een kwetsbaarheid die menig publiek muisstil kreeg. youtube.com/watch?v=xXBNlApwh0c

In A Tribute to Eva Cassidy staat het levensverhaal van Eva Cassidy centraal, aan de hand van de prachtige tijdloze liedjes die Eva graag uitvoerde. Een intiem theaterconcert waarin Sjoerdsma zingt, spiegelt, bewondert en vragen stelt. Wie was Eva Cassidy? Hoe komt het dat haar stem zoveel mensen raakt? Evenals Cassidy beschikt Sjoerdsma over een zeldzaam zuivere, schone zangstem. De belangrijkste overeenkomst tussen de twee is dat ze allebei bijna achteloos het juiste gevoel in hun zang en expressie leggen. Margriet wordt begeleid door Arie Storm op gitaar.
 
Na afloop is er een sfeervolle nazit en huisgemaakte Amerikaanse maissoep. ACTIE: de eerste 10 nieuwe reserveringen ontvangen een GRATIS kop soep! Wees er snel bij.

Meer informatie en reserveren

Binnenkort

20 februari 2015
Frank van Pamelen


Cabaret

26 februari 2015
Maurice Hermans en Egbert Derix

Muziek

8 maart 2015
Eric Vaarzon Morel


Muziek

28 maart 2015
Iain Matthews en Egbert Derix

Muziek

Wandelweekend Duits lijntje

Terugblik

Met de vele mooie indrukken van afgelopen maanden, overpeinsden we in het kerstreces onze ervaringen van het eerste half jaar programmeren.

Veel complimenten waren er van bezoekers en alle artiesten in dit eerste half jaar!
Onze gasten hebben genoten van intense muziek, pure talenten en mooie ontmoetingen.
En als klapper op de vuurpijl het ingelaste concert van Mick Wilson (zanger 10cc). De sfeer en vibe die dit akoestische concert gaf, met daarbij de verrassende bijdrage van de uit Nijmegen afkomstige toetsenist Ruud de Grood (Frank Boeijen, Margriet Eshuis) was groots! Bij het publiek - dat er ondanks het slechte weer was - heeft dit concert een diepe indruk achtergelaten. 

Een prachtige afsluiting en resultaat van dit jaar, waar we trots op zijn.
En dat geeft vertrouwen en veel zin in het komende jaar.

Routebeschrijving:

A73 afslag 5: Haps Mill Oeffelt Rechtsaf richting Haps.
In Haps ná de kerk rechtsaf richting Beers.
Na 500 meter einde Haps (bord), rechtdoor rijden.
Buiten Haps, na 200 meter 1ste weg links (bovenste lus S-bocht) 2de weg naar rechts, na 200 meter links, oprit De Steenakker. Op het erf zijn 15 parkeerplaatsen.

Met de bus; lijn 91 en 92 vanaf station Cuijk in 15 min. naar de St. Hubertseweg, kruising Steenakkerstraat. Vandaar is het 8 min. lopen.

Kijk voor meer informatie op:

www.desteenakker.nl

 

Huistheater De Steenakker | Steenakkerstraat 5 | Haps | info@desteenakker.nl