De Steenakker uitgelicht

juli 2016

Programma 2015/2016

De Steenakker op dreef voor het nieuwe theaterseizoen

Het gaat goed met de programmering en steeds meer mensen weten de weg te vinden naar ons intieme theater. We danken onze trouwe bezoekers en hopen jullie én ook om weer nieuwe bezoekers te mogen begroeten na de vakantie. Al nieuwsgierig naar wat komen gaat? De line-up voor het komende seizoen is rijk aan speciale talenten, bekende én grote namen en zeer diverse stijlen…

Hieronder vind je een beknopt overzicht. Nieuw is dat je vanaf heden via de website kaarten kunt kopen. Je krijgt dan direct een e-ticket thuisgestuurd.

We wensen iedereen een hele fijne zomer!
We zijn er weer vanaf 1 september.

Met warme en zonnige groet,
Elles en Bart

 

zondag 25 septembermuziek
Jan Rot
‘Jong & Veelbelovend’

“Ik ben pas zeventien, er kan nog zoveel komen, Ik ben pas zeventien, het leven lacht naar mij…” In een serie nieuwe liedjes keert ‘de langste zanger van Nederland’ terug naar zijn jeugd en de beslissende wendingen in het leven: de eerste zelfgespaarde voetbal, de eerste keer verliefd en natuurlijk de eerste keer op het podium.

Lees verder ->

Na afloop nazit in zeventiger jaren sfeer.

Aanvang: 16.00 uur
Toegangsprijs: € 17,50

RESERVEREN

   

zondag 6 novembermuziek
Micheline van Hautem & Erwin Van Ligten
‘A la carte’

Micheline & Erwin reisden de afgelopen jaren succesvol de wereld rond met hun Brel-repertoire en werden met open armen ontvangen in Nice, Amsterdam, New York, Australië en Nieuw-Zeeland. Het publiek beslist in het nieuwe programma.

Lees verder ->

Na afloop sfeervolle nazit met pittige vleugels.

Aanvang: 16.00 uur
Toegangsprijs: € 17,50

RESERVEREN

 
 

donderdag 17 novembertry-out Nieuwsjaarsconference
Rob Scheepers
‘2016 Uitgescheept’

Brabander Rob Scheepers (Sterksel) beleefde een stormachtige introductie in de Nederlandse theaters. Voor de razend succesvolle nieuwjaarsconferences was geen kaart meer te verkrijgen. Hij won de Padoem Patsss Oneliner Extravaganza, waarop hij mocht aanschuiven bij DWDD.

Lees verder ->

Na afloop sfeervolle nazit met Brabants Hap(s)je.

Aanvang: 20.15 uur
Toegangsprijs: € 15,00

RESERVEREN

   

donderdag 15 decembercabaret try-out
Ellen Dikker
‘Buitenspel’

In haar vijfde soloshow ‘Buitenspel’ vraagt Ellen zich af wanneer je succesvol bent. Als je in een dikke auto rijdt? Als je in een groot huis woont? Als je veel facebookvrienden hebt? Als je op televisie komt? Als je kinderen hoogbegaafd zijn? Iedereen wil meetellen. Gaat voor de hoofdprijs.

Lees verder ->

Na afloop sfeervolle nazit met knabbel en hapje.

Aanvang: 20.15 uur
Toegangsprijs: € 15,00

RESERVEREN

 
 

zondag 12 februarimuziek
Ti An Guis
‘Estorias’

Het jonge wereldmuziek-ensemble presenteerde in 2015-2016 haar derde programma ‘Estórias’. Ti An Guis heeft in rap tempo een plek verovert op de Nederlandse muziekpodia.

Lees verder ->

Na afloop sfeervolle nazit met ‘Melting pot’ soep.

Aanvang: 20.15 uur
Toegangsprijs: € 17,50

RESERVEREN

   

zondag 26 maartmuziek
Mike del Ferro en Claron McFadden
‘Italian Opera Meets Jazz’

Topsopraan Claron McFadden komt opnieuw naar De Steenakker! Dit vanwege een CD die zij met jazzmaster Mike del Ferro heeft opgenomen.

Lees verder ->

Na afloop sfeervolle nazit met ‘Italiaanse hapjes meets Haps’.

Aanvang: 16.00 uur
Toegangsprijs: € 19,50

RESERVEREN

 
 

zondag 30 aprilmuziek
Tuur Florizoone en Didier Laloy

Een bijzondere combinatie. Tuur Florizoone op accordeon en Didier Laloy op bandoneon. Tegengestelden trekken elkaar aan! Dat wordt wel eens gezegd. En het is zeker waar voor deze twee in België zeer gewaardeerde muzikanten.

Lees verder ->

Na afloop sfeervolle nazit en Vlaamse soep.

Aanvang: 16.00 uur
Toegangsprijs: € 19,50

RESERVEREN

   

zondag 7 meimuziek
Jan Willem Roy

De Brabander Jan Willem Roy gaat op zijn nieuwste album Dry Goods & Groceries terug naar zijn roots: de Americana. Op dit eerste Amerikaanse album in tien jaar brengt Roy de muziek waarmee hij zijn trouwe fanschare opbouwde en waarmee hij album na album lovende kritieken oogstte.

Lees verder ->

Na afloop sfeervolle nazit Brabantse bietensoep.

Aanvang: 16.00 uur
Toegangsprijs: € 19,50

RESERVEREN

 
Duits lijntje

Nazomer arrangementen

Vanaf september
Bij de Steenakker kun je ook heerlijk wandelen. Dat kan met een gids -Groeter (gratis)! Je loopt met deze Groeter (VVV) over en langs de oude dijk van de historische spoorlijn de N.B.D.S.M., in de volksmond Duits lijntje genaamd. Dit lijntje liep van Wesel naar Boxtel en maakte onderdeel uit van een internationale verbinding tussen Sint Petersburg en Londen. Nu is de dijk een prachtig natuur- en wandelgebied.

De Groeter vertelt onderweg boeiende verhalen over o.a. tsaren en koningen die tijdens hun reizen door Europa op deze trein stapten (…).

En wil je meer weten over deze bijzondere spoorlijn? Boek dan bij je wandeling de presentatie: Koninklijke erfgoed-tafel, een bijpassende High Tea of de documentaire film over Het Duits lijntje: Sporen naar het Oosten. Ook te combineren met een workshop of een vertelling in het theater.

Kijk op de website naar de mogelijkheden.

Kijk voor meer informatie op:

www.desteenakker.nl