De Steenakker uitgelicht

maart 2015

 

Iain Matthews en Egbert Derix
Zaterdag 28 maart 2015

Een spannende mix van Americana, jazz, pop en klassiek. Daarvoor staan zanger Iain Matthews en pianist Egbert Derix. De vroegere frontman van Fairport Convention kan bogen op een imposante carrière van meer dan 40 jaar. Die van Derix is korter maar even indrukwekkend. Samen staan ze garant voor een intense beleving, met nummers en teksten die je optillen en weer in de aarde doen belanden.

Hun nieuwste wapenfeit: de cd In the Now uitgebracht op het befaamde Verve label. Een kassucces, net als Joy Mining, dat na een optreden in het VPRO-programma Vrije Geluiden binnen een week was uitverkocht.

Ian Matthews in de Gelderlander n.a.v. komend concert in De Steenakker: "Egbert is geweldig. Bij het componeren klikt het heel goed. Ik schrijf de teksten en hij komt altijd met een perfecte melodie. Bij ons is de vibe altijd goed."

Na afloop is er een sfeervolle nazit en een hapje.

Aanvang: 20.15 uur
Toegangsprijs: € 19,50


Meer informatie en reserveren

TRIO
De Best De Grood & Hoeijmakers

zondag 26 april

Het grootste deel van het repertoire van dit trio bestaat uit composities van Ted de Best en Ruud de Grood, geschreven in de jaren ’80. Het is melodieuze popmuziek met een scherp randje. De nummers worden akoestisch gespeeld met piano, gitaar en synthesizer. Ze zijn breekbaar en intens. De covers zijn soms rauw, dan weer subtiel. Kortom heerlijke luistermuziek.

Na afloop sfeervolle nazit en huisgemaakte soep.

Aanvang: 16.00 uur
Toegangsprijs: € 10,00


Meer informatie en reserveren


Trio
The great forest

Lentewandelingen - arrangementen

Natuur en cultuur beleving
Bij de Steenakker kun je ook heerlijk wandelen met een ‘Gidsgroeter’ over de oude dijk van de historische spoorlijn: Duits lijntje (gratis). Het spoorlijntje liep van Wesel naar Boxtel en maakte onderdeel uit van een internationale verbinding tussen Sint Petersburg en Londen. Nu is de dijk een prachtig natuur- en wandelgebied. En wil je meer weten over deze voormalige spoorlijn met onder andere de vele reizen van koningen en tsaren van oost naar west Europa? Boek dan bij je wandeling een: ‘Koninklijke erfgoed-tafel’, een bijpassende High Tea of de documentaire film over Het Duits lijntje: ‘Sporen naar het Oosten’. Kom dwalen over de dijk en de oude buurtschap van De Steenakker (1300). De blaadjes staan op uitlopen en de bloesem op uitbarsten.

Voor info en boekingen mail naar: info@desteenakker.nl

Kijk voor meer informatie op:

www.desteenakker.nl