De Steenakker uitgelicht

maart 2016

 

Kom naar de Steenakker en vier de lente!

Zondag 13 maart 2016
Marij van den Boom
‘Door de Straten’

Muziektheater

Voor haar 4de soloprogramma is de uit Megen (Oss) afkomstige Marij geïnspireerd door de verhalen die ze hoort terwijl ze ‘door de straten’ loopt. Haar blik steeds gekleurd door hoe ze zich voelt. Want het leven ligt op straat en achter elke deur schuilt een ander boeiend verhaal.

Deze juweeltjes van verhalen en belevenissen zijn door Marij en haar combo omgezet in pure en integere liedjes, soms confronterend en scherp, soms ontroerend of vol humor en hoe dan ook vol van herkenning.

Kijk voor meer informatie op:
www.marijvdboom.nl

Na afloop sfeervolle nazit en Zondagse soep.

Aanvang: 16.00 uur
Toegangsprijs: € 17,50


meer informatie en reserveren

Zondag 17 april 2016
Trio Primos Del Norte

Flamenco muziek, zang en dans

Primos del Norte staat voor flamenco van hoge kwaliteit. Hun repertoire bestaat uit eigen composities en arrangementen van traditionele flamenco. Hun optredens kenmerken zich door de genuanceerde muziek en de explosieve ritmische expressiviteit.

Erminia Fernández Córdoba weet met haar prachtige stemgeluid het publiek altijd te beroeren.

De groep is opgericht in het jaar 2000 en bestaat uit Erminia Fernández Córdoba (zang), Arturo Ramón (gitaar) en Udo Demandt (percussie).

Kijk voor meer informatie op:
www.primosdelnorte.com

Na afloop sfeervolle nazit met Spaanse soep en tapas.

Aanvang: 15.00 uur
Toegangsprijs: € 17,50


meer informatie en reserveren

Zondag 22 mei 2016
Jodymoon

Betoverende muziek

Jodymoon bestaat uit Johan Smeets en de uit Eindhoven afkomstige Digna Janssen. Zij zijn een singer-songwriter duo plus: ze leven en werken samen. Songs schrijven is voor hen een manier om zichzelf te ontdekken en te ontwikkelen, een authentiek duo met een organische flow.

Zangeres Digna Janssen en multi-instrumentalist Johan Smeets hebben inmiddels na 4 albums, met liedjes op de rand van pop, singer-songwriter, klassiek en folk, overtuigend bewezen dat ze blijvertjes zijn. Moeilijk in een hokje te plaatsen maar muziek die betoverend is! De recensies liegen er niet om.

Kijk voor meer informatie op:
www.jodymoon.com

Na afloop sfeervolle nazit en Lente soep.

Aanvang: 16.00 uur
Toegangsprijs: € 17,50


meer informatie en reserveren

Lente komt eraan ...

Lentewandelingen – arrangementen

Natuur en cultuur beleving

Bij de Steenakker kun je ook heerlijk wandelen met een Gids-Groeter over de direct aan het erf gelegen oude dijk van de historische spoorlijn: Duits lijntje (gratis).

Het spoorlijntje liep van Wesel naar Boxtel en maakte onderdeel uit van een internationale verbinding tussen Sint Petersburg en Londen. Nu is de dijk een prachtig natuur- en wandelgebied. En wil je meer weten over deze voormalige spoorlijn met onder andere de vele reizen van koningen en tsaren van oost naar west Europa? Boek dan bij je wandeling Verhalen rond een Koninklijke erfgoed-tafel, een bijpassende High Tea of de documentaire film: Het Duits lijntje: Sporen naar het Oosten. Kom dwalen over de dijk en door de prachtige oude buurtschap van De Steenakker (daterend uit 1300).

De blaadjes staan op uitlopen en de bloesem op uitbarsten!

Voor info en boekingen mail naar: info@desteenakker.nl

 

De Steenakker heeft 70 zitplaatsen: wees er op tijd bij.

Kijk voor meer informatie op:

www.desteenakker.nl