De Steenakker uitgelicht

maart 2015

Winterse sferen

Kom en vier de lente
bij De Steenakker!

De donkere maanden zijn voorbij, de natuur maakt
zich op en De Steenakker staat bijna in bloei.
We zijn klaar voor nieuwe ontmoetingen en mooie
samenkomsten in de foyer en de theaterzaal.

Spaanse passie 

 

Eric Vaarzon Morel
Zondag 8 maart 2015

Eric Vaarzon Morel is zonder meer de beste Nederlandse flamencogitarist. Hij kreeg op zijn zestiende jaar les van Paco Peña en op negentienjarige leeftijd vertrok hij naar Spanje waar hij twee jaar woonde en werkte. Hij heeft er zijn hart verloren aan de Spaanse muziek.

Eric Vaarzon Morel toert met diverse artiesten en gelegenheidsformaties door het land. Ook solo weet hij zeer boeiende optredens neer te zetten met bijzondere verhalen en vol passie. In De Steenakker brengt hij een speciaal solo concert met nummers van zijn nieuwe CD El Aquador, wat waterdrager betekent. In juni staat een optreden samen met de Harmonie Gaudete in Domino in de nieuwe Schouwburg Cuijk gepland.

Na afloop is er een sfeervolle nazit met Meet&Greet en tapas.

Aanvang: 16.00 uur
Toegangsprijs: € 17,50


Meer informatie en reserveren

In het nu

 

Iain Matthews en Egbert Derix
Zaterdag 28 maart 2015

Een spannende mix van Americana, jazz, pop en klassiek. Daarvoor staan zanger Iain Matthews en pianist Egbert Derix. De vroegere frontman van Fairport Convention kan bogen op een imposante carrière van meer dan 40 jaar. Die van Derix is korter maar even indrukwekkend. Samen staan ze garant voor een intense beleving, met nummers en teksten die je optillen en weer in de aarde doen belanden.

Hun nieuwste wapenfeit: de cd In the Now uitgebracht op het befaamde Verve label. Een kassucces, net als Joy Mining, dat na een optreden in het VPRO-programma Vrije Geluiden binnen een week was uitverkocht.

Na afloop is er een sfeervolle nazit en een hapje.

Aanvang: 20.15 uur
Toegangsprijs: € 19,50


Meer informatie en reserveren

Liefde en andere catastofes

 

Nathalie Matteau et les Hommes Perdus
Zaterdag 25 april 2015

Intens, gepassioneerd en onomwonden zingt Nathalie Matteau (Canada) over de liefde en het leven. Haar liederen verhalen over vergankelijkheid, jaloezie, afscheid, eenzaamheid, bedrog en crimes passionnels.

Ondersteund door haar virtuoze vijfmansband belicht Matteau onze hartesmarten met pakkende melodieën gevat in haar overdonderende en meeslepende chansons noires.

Wat Matteau ons voorschotelt is echter niet per se een ode aan de wanhoop! Vitaal en vol levensdrang zingt ze ons met haar donkere stem geestdriftig toe dat de tijd op niemand wacht. Deze eigenschappen maken haar een bijzondere zangeres en een optreden van haar is een belevenis!

Na afloop is er een sfeervolle nazit en Franse kaas.

Aanvang: 20.15 uur
Toegangsprijs: € 15,00


Meer informatie en reserveren

Lentewandelingen - arrangementen

Natuur en cultuur beleving
Bij de Steenakker kun je ook heerlijk wandelen met een ‘Gidsgroeter’ over de oude dijk van de historische spoorlijn: Duits lijntje (gratis). Het spoorlijntje liep van Wesel naar Boxtel en maakte onderdeel uit van een internationale verbinding tussen Sint Petersburg en Londen. Nu is de dijk een prachtig natuur- en wandelgebied. En wil je meer weten over deze voormalige spoorlijn met onder andere de vele reizen van koningen en tsaren van oost naar west Europa? Boek dan bij je wandeling een: ‘Koninklijke erfgoed-tafel’, een bijpassende High Tea of de documentaire film over Het Duits lijntje: ‘Sporen naar het Oosten’. Kom dwalen over de dijk en de oude buurtschap van De Steenakker (1300). De blaadjes staan op uitlopen en de bloesem op uitbarsten.

Voor info en boekingen mail naar: info@desteenakker.nl

Kijk voor meer informatie op:

www.desteenakker.nl

 

Huistheater De Steenakker | Steenakkerstraat 5 | Haps |   info@desteenakker.nl