De Steenakker uitgelicht

mei 2016

 

‘Happy 2 Hours in landelijke sfeer’

The great forest

Voorafgaand aan het concert van Mike del Ferro & Claron McFadden.
Na je werk of bezigheden uitrusten op ons zonnige terras, ontspannen onder de walnotenboom, picknicken in het gras, afkoelen bij het zwembad mét lekkere drankjes, Italiaanse hapjes en Brabantse (h)eerlijkheid!!

Kosten: € 15,- p.p. all-inclusive. Tip: neem een campingstoel mee!
Welkom vanaf 18.00 uur. Eten vanaf 18.30 uur.
Opgeven kan bij je reservering.
Min. 10 en max 25 deelnemers.

Vrijdag 10 juni 2016
Mike del Ferro & Claron McFadden

CD presentatie ‘Italian Opera Meets Jazz’

Napolitaanse liederen en aria’s, met accent op Verdi en Puccini in een eigentijdse setting. Het is een project van jazzpianist Mike del Ferro en Metropole Orkest m.m.v. top-sopraan Claron McFadden. Begin mei vond de première plaats o.l.v. chef-dirigent Jules Buckley in de bomvolle grote zaal van Het Concertgebouw Amsterdam. En nu in Haps! Maar dan zonder orkest.

Laat je meeslepen met Napolitaanse liederen en aria’s met een jazzy swing in de intieme, huiselijke sfeer van De Steenakker. Een unieke belevenis!

Mike is de zoon van operazanger Len del Ferro (1921-1992) die onder meer heeft samengewerkt met wereldsterren als Maria Callas en Leonard Bernstein. Hij kreeg daarom deze muziek met de paplepel ingegoten. De composities lenen zich volgens Mike uitstekend om ritmisch en harmonisch bewerkt te worden. Zijn ideeën zijn door acht internationale arrangeurs uitgewerkt met als uitgangspunt de schoonheid van de originele stukken.

Claron McFadden (New York, woonachtig in Amsterdam) treedt wereldwijd op in concertzalen en operahuizen. Ook Internationale festivals nodigen haar uit. Ze beweegt zich moeiteloos tussen klassieke muziek en improvisatie. Ze maakte in 1985 haar Nederlandse debuut met Ton Koopman op het Holland Festival. Ze werkte in alle grote operahuizen en concertzalen. Haar repertoire reikt van vroege barok tot eigentijdse componisten.

Mike del Ferro (Amsterdam) is een internationaal geroemd pianist met een enorme muzikale veelzijdigheid die inmiddels heeft geresulteerd in een concertpraktijk in tot nu toe 116 landen, variërend van solo recitals tot crossovers met traditionele muziek. Dit laatste in de meest uiteenlopende landen over de hele wereld.

De aanleiding om naar Haps te komen is gelegen in het concert dat Claron begin van het jaar samen met Tuur Florizoone in De Steenakker gaf en waarbij Mike als gast - bezoeker aanwezig was. Ze waren beide zeer gecharmeerd van de sfeer en de akoestiek van dit theater en wilden samen terugkomen. Voor Theater De Steenakker een prachtige afsluiting van haar tweede succesvolle seizoen!

Kijk voor meer informatie op:
mikedelferro.com
claronmcfadden.com

Na afloop sfeervolle nazit met knabbel en een hapje.

Aanvang: 20.15 uur
Toegangsprijs: € 19,50meer informatie en reserveren

 

De Steenakker heeft 70 zitplaatsen: wees er op tijd bij.

Kijk voor meer informatie op:

www.desteenakker.nl