De Steenakker uitgelicht

mei 2017

JW Roy

JW Roy terug naar de Americana met
‘Dry Goods & Groceries’

Een solo concert van de bekende Brabantse muzikant Jan Willem Roy.

JW Roy gaat op zijn laatste album ‘Dry Goods en Groceries’ terug naar zijn roots, de Americana. Op dit eerste Amerikaans album in tien jaar brengt Roy de muziek waarmee hij zijn trouwe fan schare opbouwde en waarmee hij album na album lovende kritieken oogstte. Er is ook een boek bij het album waaruit Roy zijn inspiratie haalde. Het staat vol met verhalen over, en geeft met fotografie en ander beeld van gekoesterde en vergeten singer-songwriters, outlaws en legendes. Naast nummers van dit album brengt Roy in De Steenakker ook andere klassiekers uit zijn Americana-oeuvre.
 
JW Roy geniet van het schrijven van liedjes. Hij wil zijn muziek echt voelen en als het ware er in gaan wonen. Dat betekent dat hij weleens sessies met derden moet afzeggen. Zelfs zijn maat Guus Meeuwis moet er soms aan geloven. Maar die toont daar alle begrip voor.

Waardering voor zijn werk krijgt JW Roy regelmatig, maar zelden in de vorm van een heuse prijs. Samen met rapper Diggy Dex sleepte hij in 2016 niettemin eindelijk een Buma NL Award in de wacht in de categorie Meest Succesvolle Single voor de single Treur Niet (Ode Aan Het Leven). JW Roy houdt niet alleen van muziek, hij houdt van het leven, liefst geleefd buiten de grote stad. De bewoners van Waterland - ten noorden van Amsterdam - zien de bewoner van een enorme woonboot regelmatig voorbij scheuren op zijn geliefde racefiets door het pittoreske landschap. Hij leeft zijn muziek en zijn sessies. Dat is de koers die hij nu rijdt.

'Dit is wat ik wil', is zijn levensmotto. Dat is wat hij als jonge wielrenner al denkt als hij voor het eerst in aanvaring komt met het rock-'n'-roll-virus. Ruim twintig jaar is hij nu al prof. In die tijd is hij gegaan van schrijven en zingen in het Engels naar liedjes in het Nederlands en zelfs in het Brabants dialect, samen met Gerard van Maasakkers, tot weer terug naar het Engelstalig repertoire. Het past hem allemaal, maar als full-blooded Americana man ligt dat laatste hem toch het best. Dry Goods & Groceries, het boek-én-cd-album uit 2015 is het meest sprekende bewijsTIP!
Maak voorafgaand aan het concert een mooie lentewandeling door de buurtschap van de Steenakker. Foyer is open vanaf 14.00 uur. Koffie met lekkers staan klaar en er is (gratis) een wandelkaart verkrijgbaar!


Zondag 7 mei  / aanvang 16.00 uur / Toegangsprijs € 19,50

Na afloop is er een sfeervolle nazit met Brabantse bietensoep
met wodka en hazelnoten!

MEER INFORMATIE EN BESTELLEN

Nieuw dit seizoen is de ticket service op de website van De Steenakker
waardoor je nu op ieder gewenst moment kaarten kunt bestellen.

VOORUITBLIK

Tekst Free

Text Free ‘Realitijd’ Theatergroep Text Free uit Cuijk brengt nieuwe voorstelling ‘Realitijd’ De voorstelling is op 13, 14, 18, 19 en 20 mei te zien in ons huistheater. Aanvangstijd 20.15 uur. Alléén zondag 14 mei is een matineevoorstelling en begint om 15.00 uur.

Aanvangstijd 20.15 uur. Entree: € 12,50 inclusief kop koffie/thee.


MEER INFORMATIE EN BESTELLEN

vriendenpasWordt Huis-vriend van De Steenakker Het is mogelijk om een ‘Huisvriendenpas’ aan te vragen waarmee je o.a. op alle programma’s een korting krijgt.

Kijk op de website naar de mogelijkheden.

Kijk voor meer informatie op:

www.desteenakker.nl