De Steenakker uitgelicht

november 2014

Winterse sferen

WINTERSE SFEREN
bij Huistheater De Steenakker

De donkere maanden zijn weer aangebroken. De Steenakker is in sfeerstemming met lichtjes buiten, houtkachel binnen en klaar voor heerlijke ontmoetingen en mooie samenkomsten in de foyer of de theaterzaal. Dit eerste seizoen met een volwaardige programmering hebben we een speciaal winterprogramma!

Sfeer en bezinning 

 

zondag 23 novemberHanna Devich

De weergaloze muziek van het album Nightbook van de Italiaanse componist Ludovico Einaudi kreeg een grote aanhang door de internationaal bejubelde film Intouchables. Steeds vaker wordt deze muziek uitgevoerd door andere musici dan Einaudi zelf. Pianiste Hanna Devich maakt onlangs een cd met bewerkingen voor piano solo, gepassioneerde versies die fantastisch contrasteren met het origineel.

Lees verder ->

Na afloop is er een sfeervolle nazit en huisgemaakte Italiaanse soep.

Aanvang: 16.00 uur
Toegangsprijs: € 15,00

RESERVEREN

 

   

zondag 25 januariMargriet Sjoerdsma

Margriet Sjoerdsma ode aan Eva Cassidy

Het verhaal van de Amerikaanse zangeres Eva Cassidy leest als een meeslepende roman. Als jonge vrouw manifesteert ze zich als een bijzonder begenadigd vertolkster van de betere folk-, jazz- en countryliedjes. In 1996 wordt er kanker bij haar geconstateerd en de zangeres zal kort ...

Lees verder ->


Na afloop is er een sfeervolle nazit en huisgemaakte Amerikaanse maissoep.

Aanvang: 16.00 uur
Toegangsprijs: € 17,50

RESERVEREN

 

 

Feest

 

donderdag 4 decemberNadara Gipsy Wedding Band

Gipsy Wedding Band uit Roemenië brengt een ongeëvenaard roma-spektakel dat zich kan meten met Taraf de Haïdouks, Fanfare Ciocarlia en Kocani Orkestar.

Nadara bezorgt u een weergaloze gipsy-swingnight voor alle leeftijden. Deze gipsy band staat bekend om de beste zigeuner-musici uit Transsylvanië. Ze brengen authentieke gipsy-volksmuziek ...

Lees verder ->

Tip: een heerlijke avondje (zonder Sinterklaas) met vrienden en familie!


Na afloop is er een sfeervolle nazit en een feestelijk hapje.

Aanvang: 20.15 uur
Toegangsprijs: € 17,50

RESERVEREN

   

donderdag 11 decemberEllen Dikker

Groene Vingers

Ellen Dikker is onbetwist ‘typetjes-specialist’. Ze maakte reeds drie programma’s, sleepte een nominatie voor de prestigieuze Neerlands Hoop Cabaretprijs in de wacht en is columniste op Radio 2.

Met ‘Groene Vingers’ schoffelt Ellen de boel eens lekker om. Op zoek naar vaste grond duikt ze in de wondere wereld van bio, eco en oer. Een wereld waar de tragikomische, hypervrolijke of licht doorgedraaide types van Ellen uitstekend tot bloei komen. Soms hard als snoeihout, dan weer breekbaar als bloesem, maar altijd met het gezicht naar de zon.

Lees verder ->

CABARET (TRYOUT)
Aanvang: 20.15 uur
Toegangsprijs: € 12,50

RESERVEREN

 

Taal en gedichten

 

vrijdag 20 februariFrank van Pamelen

Complot
Eindregie: Erik van Muiswinkel

Complot is een anderhalf uur durende samenzwering met de zaal. Een avond vol causale verbanden en onverwachte linken. Met verrassende theorieën en ontboezemende beelden. Wat zit er achter de actualiteit? Wat zeggen schijnbaar onschuldige getallen? Wat is de voorspellende waarde van willekeurige woorden? Aan het eind is er maar één conclusie: het leven is een schokkende aaneenschakeling van de meest bizarre complotten.

Frank van Pamelen is als taalkunstenaar actief in het theater, op de radio en in ontelbare publicaties.

Lees verder ->

CABARET
Aanvang: 20.15 uur
Toegangsprijs: € 15,00

RESERVEREN

   

donderdag 26 februari Maurice Hermans en Egbert Derix

Rondom Toon

Een programma samengesteld door de zoon van Toon, dichter/zanger Maurice Hermans en pianist Egbert Derix. Maurice Hermans, die zijn vader veertig jaar in het theater bijstond, treedt in diens voetsporen met zijn dichtbundel ‘Dichter bij Liefde’. “Het boekje ‘Dichter bij de Liefde’ bestaat uit versjes en gedichten geschreven vanuit zijn gevoel. Het zijn gedachten en herinneringen die hij in de loop der jaren heeft toevertrouwd aan het papier. Hoewel hij vindt dat hij zijn vader nooit kan overtreffen ...

Lees verder ->

Na afloop is er een sfeervolle nazit en Limburgse kaas met roggebrood.

Aanvang: 20.15 uur
Toegangsprijs: € 17,50

RESERVEREN

 
Wandelweekend Duits lijntje

Winterwandelingen - arrangementen

Natuur en cultuur beleving
Bij de Steenakker kun je ook heerlijk wandelen met een ‘Gidsgroeter’ over de oude dijk van de historische spoorlijn: Duits lijntje (gratis). Dit lijntje liep van Wesel naar Boxtel en maakte onderdeel uit van een internationale verbinding tussen Sint Petersburg en Londen. Nu is de dijk een prachtig natuur- en wandelgebied. En wil je meer weten over deze voormalige spoorlijn met onder andere de vele reizen van koningen en tsaren van oost naar west Europa? Boek dan bij je wandeling de presentatie: ‘Koninklijke erfgoed-tafel’, een bijpassende High Tea of de documentaire film over Het Duits lijntje: ‘Sporen naar het Oosten’.

Kijk op de website naar de mogelijkheden.

Kijk voor meer informatie op:

www.desteenakker.nl

 

Huistheater De Steenakker | Steenakkerstraat 5 | Haps  | info@desteenakker.nl