De Steenakker uitgelicht

september 2015

 

Nieuw theaterseizoen Steenakker van start!

Trio
 

zondag 20 september 2015
Alex Roeka & Band
'Voort!'

Muziek try-out

Eind augustus is Alex Roeka, na een sabbatical, begonnen met try-outs van zijn nieuwe theaterprogramma, samen met zijn band bestaande uit Reyer Zwart, gitaar, piano en bas en Jeroen Kleijn, drums en percussie.

De eerste try-outs zijn lovend ontvangen door het aanwezige publiek. In augustus speelde hij in de Aardbeientuin in Oene voor zo’n tweehonderd mensen. Zijn eerste optreden na een jaar waarin hij alleen een paar keer heeft opgetreden in De Wereld Draait Door. Een jaar waarin hij bergwandelingen wilde maken, theaters en kroegen wilde bezoeken, andere dingen zou doen om zoveel mogelijk van het leven te genieten, op zoek naar zichzelf.

Maar daar kwam niets van terecht. Het werd bovenal een jaar waarin hij, als afgestudeerd psycholoog, een psychiater bezocht die hem vooral aanraadde liedjes te gaan schrijven. Liefst met zo zwaar mogelijke teksten. Alex trok na verloop van tijd minstens één belangrijke conclusie: ik moet door, Voort!

Roeka is niet herboren, maar gegroeid. Hij is nog even bescheiden als altijd, een jaartje ouder, zijn stem klinkt doorleefder. Poëtisch, scherp, soms zelfs venijnig, maar altijd recht uit het hart en goudeerlijk. Er zijn er maar weinig die gedachten en gevoelens over liefde, teleurstellingen, hoogte- en dieptepunten in het leven, drank, het kroegleven, de maatschappij zo mooi kunnen verwoorden als hij. Zijn stem is zo eigen en herkenbaar als die van Bob Dylan en Leonard Cohen.

Het programma ‘Voort!’ bestaat uit louter nieuwe nummers. De meeste zijn ingetogen gezongen en worden subtiel instrumentaal begeleid, met een enkele maal op vol vermogen. Daarbij zijn nummers - heel klein gebracht - over zijn moeder bijvoorbeeld. Het zijn liederen die je raken.

Alex Roeka, de in België wonende Brabander dwingt niet alleen bewondering af met zijn muziek, maar ook met zijn verhalen, van humor en zelfspot doordrenkt. Daarmee geeft hij een intiem kijkje in zijn leven. Hij vertelt onder meer over zijn jeugd thuis en zijn tijd in een kostschool, zijn periode met de psychiater, de totstandkoming van zijn cd en zijn rol in een boek met onder meer songteksten van Leonard Cohen dat in het najaar uitkomt.

In een lang gedicht geeft hij zijn kijk op vrouwen. Hilarisch is het stuk naar aanleiding van een regionale krant waaruit hij allerlei verhalen citeert die voor hem de moeite waard zijn om te blijven leven, om ‘Voort!’ te gaan.

Na afloop is er in Huistheater De Steenakker een sfeervolle nazit met huisgemaakte soep en Meet&Greet. Beperkt aantal plaatsen: wees er op tijd bij! De première vindt plaats op 26 oktober a.s. in De Kleine Komedie te Amsterdam. Dan wordt ook de nieuwe cd Voort! gepresenteerd.

Na afloop is er een sfeervolle nazit en bietensoep met wodka room.
De Steenakker heeft 70 zitplaatsen: wees er op tijd bij!


Aanvang: 16.00 uur
Toegangsprijs: € 17,50


Meer informatie en reserveren

Trio
 

zondag 11 oktober 2015
Tom Mank & Sera Smolen +
Terry Burns & Ron Kristy

Muziek dubbelconcert

Tom Mank en Sera Smolen treden sinds 1994 samen op. Mank is autodidact als singersongwriter en richt zich vooral op de folk, blues en bluegrass. Smolen is celliste met een klassieke conservatorium achtergrond. De twee versmelten hun muzikale roots tot een samengestelde stijl. Gitaar, cello en zangstem vormen zo een perfecte combinatie, met de cello in de rol van bas, aanvullend aan het gitaargeluid of als solo instrument.

Terry Burns en Ron Kristy vormen sinds 1997 het duo ‘Burns & Kristy’. Ze zijn ook met elkaar getrouwd. In de muziekscène van country hoofdstad Nashville zijn het bekende en geliefde muzikanten. De vier muzikanten spelen ook in wisselende bezettingen samen tijdens dit concert.

Kijk voor meer informatie op: www.tommank.net & www.burnsandkristy.com

Na afloop is er een sfeervolle nazit en Amerikaanse maïssoep.

Aanvang: 16.00 uur
Toegangsprijs: € 17,50


Meer informatie en reserveren

Zondag 27 september: Raamvallei Duomarathon

NIEUW!!! Theater De Steenakker ligt ook aan dit mooie fiets - en wandelevenement.

Doe mee of zorg dat je op de 27ste om 10.30 op ons gezellige terras zit. In een half uur passeren de deelnemers waarbij je ondertussen kunt genieten van thee en lekkers met een optreden van de uit Oss afkomstige kleinkunstzangeres Marij van den Boom.

Voor meer informatie op www.raamvalleiduomarathon.nl

3 & 4 oktober: Wandelweekend Duits lijntje

Ook dit jaar vindt weer in het eerste weekend van oktober,
Wandelweekend Duits lijntje plaats tussen Haps-Mill-Volkel.


Een mooie wandeling over het oude spoortraject van het Duits Lijntje, dat nu een natuurgebied is tussen Wezel en Boxtel. Vertrekpunt bij De Steenakker is van 11.00 tot 17.00 uur. De route loopt van De Steenakker in Haps via De Nieuwenhof in Mill naar De Steltenberg in Volkel en visa versa.

Afstanden zijn 2 keer 6 km, in totaal 12, heen en weer is dat 24 km.

De wandeling is gratis.

Op beide dagen is er bij De Steenakker tot 15.00 uur een trailer te zien van de docufilm over het Duits lijntje. Zondag is het Dierendag, dat vieren we met een doorlopende kinderworkshop Dierenmaskers maken. Voor de hongerige wandelaar is er huisgemaakte Duitse soep.

Kijk voor meer informatie op:

www.desteenakker.nl