Simin Tander en Jörg Brinkmann – zondag 29 november 2020

stem en cello, Duitsland

Simin Tander en Jörg Brinkmann

Twee topmuzikanten verkennen de grenzen van de jazzmuziek

Simin Tander en Jörg Brinkmann zijn twee indrukwekkende verschijningen in de Europese jazzscene. Voor de ontwikkeling van hun eigen geluid en signatuur hebben zij lange en verre reizen gemaakt en verzamelden zo de mooiste tijdloze klanken. Als liefhebbers van de in de jazz vaak vergeten kunst van het verhalen vertellen, zingen en spelen zij over sterrenzonen, de liefde en het zout der aarde.

Ze herontdekten de rijkdom uit de oude muziek en andere muziektradities en verweven die in hun eigen klankenpallet van lyrische, eclectische improvisaties, met teksten in het Engels, oud-Frans, Paschtu (Afghaans) en in Simins eigen fantasietaal. Na hun internationaal gewaardeerde concert op de ‘Jazzahead Messe’ in Bremen, toert het bijzondere duo Simin Tander en Jörg Brinkmann nu voor de eerste keer door Nederland!

Met haar betoverende en expressieve stem creëert de Duits-Afghaanse zangeres Simin Tander een intensiteit en intimiteit die uniek is. In de afgelopen jaren is zij tot een internationaal bekende vocaliste gegroeid, bracht twee succesvolle albums met haar kwartet (met Jeroen van Vliet, Cord Heineking en Etienne Nillesen) uit, toerde met hen door Europa en Azië en werkte ook samen met Eric Vloeimans.

De Duitse cellist Jörg Brinkmann haalt zijn inspiratie overal vandaan. Hij zet zijn cello als gitaar of bas in en als hij de klank van zijn instrument bijkleurt met elektronica, gebeurt dat op een subtiele en smaakvolle manier. Jörg maakt al jaren deel uit van Eric Vloeimans trio ‘Oliver ́s Cinema’ met accordeonist Tuur Florizoone en van Markus Stockhausens ‘Quadrivium’. Met Jeroen van Vliet op piano en Dirk-Peter Kölsch op drums vormt hij zijn eigen ‘Jörg Brinkmann Trio’.

Helaas zal de Steenakker i.v.m. corona en de 1,5 meter maatregel tot eind van dit jaar gesloten blijven. Maar.., we zijn blij dat Schouwburg Cuijk ons wil helpen en dit prachtige programma in de kleine zaal te zien zal zijn. Natuurlijk niet geheel hetzelfde zoals je dat bij ons huistheater gewend bent, maar.., de schouwburg zal zorg dragen voor huiselijkheid en intimiteit!
Het zou zonde zijn als dit unieke programma aan je neus voorbij zou gaan!


Na afloop is er de vertrouwde, informele nazit met publiek en de artiesten. Ook dit keer met huisgemaakte soep, maar dan bereidt door de kok van de Schouwburg. Ben je ook benieuwd, wij niet minder


Na hun internationaal gewaardeerde concert op de Jazzahead Messe in Bremen, is het bijzondere duo Simin Tander en Jörg Brinkmann voor de eerste keer in Nederland!

Kijk voor meer informatie op:
www.simintander.com
www.joergbrinkmann.com


Datum: Zondag 29 november 2020
Locatie: Kleine zaal, Schouwburg Cuijk
Aanvang: 15.30 uur
Toegangsprijs: € 17,50

Bestellen via Schouwburg Cuijk