Trammelant – vrijdag 4 september 2020

Trammelant speelt ‘Gender Neutraal’Trammelant 2017. Ben je ook benieuwd hoe het decor er dit jaar uit zal zien…
UITVERKOCHT
buitentheater

Trammelant

Trammelant speelt ‘Gender Neutraal’

Op vrijdag 4 september speelt muziektheater Trammelant om 20.00 uur op het erf van de Steenakker. Het bonte gezelschap brengt een nieuwe, komische voorstelling ‘Gender Neutraal’, een bewerking van ‘The Twelfth Night van Shakespeare.

Trammelant is een gezellige groep mensen die allemaal graag theater maken. Het gezelschap speelt op mooie plekken in de streek. Dat gebeurd buiten, op platte karren die samen met het decor het creatieve fundament vormen van een reeks bizarre taferelen. Anders dan anders, absurd, hilarisch, vernieuwend of verjongend, nieuwe-tijd-denken, oude-tijd-denken? Oordeel zelf.

Het spel wordt afgewisseld met liederen en de muzikale klanken van het Trammelant Orkest. Door deze samenwerking wordt een betoverend geheel gecreëerd. Het stuk lokt het publiek uit tot een spontane of zelfs tot een daverende schaterlach.

‘Gender Neutraal’ is door één van de spelers, Wim Wijnakker, bewerkte versie van ‘The Twelfth Night’ van Wiliam Shakespeare. Door deze bewerking is het enige, nog in ondertoon waarneembare, serieuze gedachte in het stuk: ‘Niets is wat het lijkt te zijn’.

Trammelant brengt eigenzinnig theater met om het jaar een andere voorstelling. In de regio is het gezelschap goed bekend en honderden toeschouwers vinden inmiddels hun weg naar één van de uitvoeringen in het gebied van Ravenstein, Land van Cuijk en Nijmegen.

Na afloop is er een gezellige nazit in een ongedwongen sfeer, bij een vuurtje en met een drankje. Het publiek is gewoon om een eigen tuinstoel mee te nemen naar de voorstelling!

Andere jaren was het credo: ‘Kom, en hoe meer zielen hoe meer vreugd!’. In verband met corona gaat het er dit jaar wat anders aan toe. De beschikbare plaatsen zijn via de aanmeldingen bij het gezelschap zo hard gegaan dat ze binnen een poep en een zucht waren uitverkocht… Helaas, spijtig, maar vol is vol.

De toegang is gratis. Na afloop gaat er de pet rond!


De mogelijkheid om vooraf gezellig, informeel gezamenlijk te eten gaat i.v.m. corona niet door!


Datum: Vrijdag 4 september 2020
Aanvang: 20.00 uur
Toegangsprijs: Gratis