TRIO De Best De Grood & Hoeijmakers – zondag 26 april

TRIO De Best De Grood & Hoeijmakers

TRIO De Best De Grood & Hoeijmakers

Het grootste deel van het repertoire van dit trio bestaat uit composities van Ted de Best en Ruud de Grood, geschreven in de jaren ’80. Het is melodieuze popmuziek met een scherp randje. De nummers worden akoestisch gespeeld met piano, gitaar en synthesizer. Ze zijn breekbaar en intens. De covers zijn soms rauw, dan weer subtiel. Kortom heerlijke luistermuziek.

De drie muzikanten delen een oud verleden. Ze leerden elkaar kennen Nijmegen. In de jaren ‘80 formeerden ze de band Buster Smiles, haalden daarmee direct de finale van De Grote Prijs van Nederland en kregen een paar platencontracten.

Na een paar jaar maakte Ger Hoeijmakers de overstap naar de Frank Boeijen Groep. De Best en De Grood gingen door als The Chain Men, samen met o.a. BJ Baartmans. Ze schreven een compleet repertoire en namen meerdere albums op. Vooral het album A Mexican Breakfast valt op doordat het de diversiteit van beide heren illustreert, en toch een mooie eenheid vormt. Het album kreeg lovende kritieken.

Het TRIO De Best, De Grood & Hoeijmakers is nu herenigd voor een aantal optredens waarin ze eigen werk combineren met songs van hun muzikale helden.


Na afloop sfeervolle nazit en huisgemaakte soep.


Aanvang: 16.00 uur
Toegangsprijs: € 10,00