Voorstellingen en Concerten

Marij van den Boom

Marij-van-den-BoomMarij van den Boom heeft in Theater De Steenakker druk gerepeteerd aan haar nieuwe theaterprogramma ‘Door de Straten’.

Voor haar 4de soloprogramma is Marij geïnspireerd door de verhalen die ze hoort terwijl ze ‘door de straten’ loopt. Want het leven ligt op straat en achter elke deur schuilt een ander boeiend verhaal. Deze juweeltjes van verhalen zijn door Marij van den Boom omgezet naar pure en integere liedjes.
‘Door de Straten’ is een afwisselend muzikaal programma. Marij ontroert, confronteert en laat je lachen!

Marij van den Boom wordt begeleid door een verrassend muzikaal trio; gitarist Kornelis Lievense, toetsenist Ruud de Grood en cellist Eva van de Poll. Regie is wederom in handen van Bart Vaessen, eigenaar van Theater De Steenakker.

De Gelderlander: “Van den Boom intrigeert door pakkende luisterliedjes en recht voor zijn raap teksten die rechtstreeks uit haar vrouwenhart komen. Ze toont hierbij haar zangkwaliteiten en acteertalent, waarbij een prachtig sprekende lichaamstaal opvalt.”

Brabants Dagblad: “Van den Boom verstaat de kunst om wat haar zelf bezighoudt, over te brengen in mimiek en gebaar, maar vooral met haar stem. Schijnbaar moeiteloos maakt zij ingewikkelde melodische wendingen, schakelt ze van hoog naar laag en van volumineus naar minimaal. Van easy listening naar totaal-expressief.”

www.marijvdboom.nl

marijflyer1


Verteltheater

VerteltheaterBart Vaessen is ook een rasverteller. In het theater staat voor hem een speciale vertelstoel. Als Bart daarin plaats neemt dan raak je snel in vervoering van zijn verhalen. Met een innemende stem draagt hij (oude) vertellingen uit de streek en historische wetenswaardigheden over. Of ze nu kort of wat langer duren, ze geven altijd kleur en praatstof tijdens en na je verblijf bij de Steenakker.
Voorbeelden van verhalen: De Blauwe Brabander, een verhaal over een historisch treinongeval dat in 1926 op het Duits Lijntje bij de Steenakker plaatsvond, duur 40 minuten. De Geluksteen, een streekverhaal over het delen en samenwerken tussen mensen, duur 15 minuten. De Geluksteen is een mooie introductie voor bijvoorbeeld een feestelijke maaltijd.