Yuri Honing & Wolfert Brederode – zondag 7 juni 2020

Fotografie: Mariecke van der Linden

VERPLAATST (datum volgt)

Jazz (sax en piano)

Yuri Honing & Wolfert Brederode

‘Blauwbaard’

“One of the most fearless and creative saxophonists of the moment” – The Times
We zijn enorm vereerd om de fabuleuze saxofonist Yuri Honing in ons huistheater te ontvangen! Yuri is een van de markantste saxofonisten van zijn generatie. Hij staat bekend om zijn zachte, omfloerste sax geluid dat je vanaf maat 1 inpakt, met een verlangen naar meer (…). Zijn muzikale oorsprong ligt overduidelijk bij de jazz, toch wil hij muziek niet in hokjes opdelen. Hij speelt niet alleen met generatiegenoten (in groepen zoals zijn Trio en Acoustic Quartet), maar ook met vele andere Nederlandse en buitenlandse muzikanten uit o.a. de Arabische muziek, de popmuziek, de klassieke muziek en zelfs met moderne dans. In 2012 won hij de VPRO/Boy Edgar Prijs. In 2015 verscheen het album ‘Desire’ waarvoor Yuri lovende recensies ontving van over de hele wereld. Ook over het in 2017 verschenen ‘Goldbrun’ verschijnen de ene na de andere 4- en 5-sterren recensies..
Het gebeurt niet vaak dat er meerdere vijfsterren recensies worden uitgedeeld voor opeenvolgende Albums zoals deze van de Volkskrant: “Bij dit kwartet versmelt de muziek tot iets onbenoembaar moois”.

Met het nieuwe theaterconcert ‘Blauwbaard’ neemt Yuri Honing je mee in het hoofd van Blauwbaard. Laat je verleiden en treedt binnen in het mysterieuze klanklandschap van de iconische Blauwbaard. Laat je leiden je door zijn catacomben, als in een oneindig doolhof waarin je geblinddoekt ronddwaalt en je jezelf onder kan laten dompelen in fonteinen van muziek en geheime melodieën in verborgen kamers. Dat doet hij samen met de pianist uit zijn kwartet Wolfert Brederode.

Hou je van saxofoon? Dan mag je dit unieke, intieme concert met sax en piano niet missen!!

Youtube: Messenger

Kijk voor meer informatie op:
www.yurihoning.com
www.wolfertbrederode.com


Na afloop nazit met verleidelijke zomerse soep.


Datum: Zondag 7 juni 2020
Vooraf wandeling Duits lijntje 14.15 uur (gratis)
Aanvang: 15.30 uur
Toegangsprijs: € 19,50 (inclusief kop koffie/thee, garderobe en parkeren)

Tickets