Land van Cuijk

Odelion - Margriet Sjoerdsma

zondag 03 april 202215:30 uur Huistheater De Steenakker, Haps

ODELION
De pers is unaniem lovend over ODELION’s debuutalbum en haar met een Edison bekroonde album Northern Lights!

Kersverse Edison winnares ODELION is het nieuwe alter ego van Margriet Sjoerdsma! In de Steenakker speelt ze samen met pianist/gitarist Sander de Bie liedjes van haar beide albums en ook nieuw materiaal. In de sfeer van een intiem luisterconcert waarin Margriet zingt, piano en gitaar speelt en haar verhalen deelt rondom de liedjes die ze schreef.

Margriet stond meerdere malen op North Sea Jazz Festival, en speelde op podia zoals de Kleine Komedie, Paradiso, LantarenVenster. Ook was ze te gast bij Leo Blokhuis op Radio 2 en Vrije Geluiden. In 2019 won ze de prestigieuze Nederlandse Oeuvre prijs Kleinkunst en Cabaret, die werd verzilverd met een Bronzen Leeuw (vorige winnaars o.a. Lenny Kuhr en Herman van Veen). In 2021 won Margriet de Edison Jazz Publieksprijs voor haar album Northern Lights.

Met ODELION slaat Margriet Sjoerdsma (o.a. bekend van A Tribute to Eva Cassidy) een nieuwe muzikale weg in. Het gelijknamige album is de eerste afslag van deze nieuwe muzikale route. Ze keert er terug naar haar eerste liefde: eigen liedjes maken. De liedjes kwamen tot leven in een huisje in Noorwegen. Ver weg van de waan van alledag, de stress, drukte en chaos van het moderne leven. Ze zat er drie maanden lang, in haar eentje. De naam ODELION is geïnspireerd op dat kleine huisje dat voor zoveel inspiratie zorgde. Het huisje staat midden in een overrompelend landschap, waar de natuur nog heer en meester is en de stilte oorverdovend. Voor Margriet het ideale decor om te schrijven over tijdloze thema’s als los-en achterlaten, durven springen, eenzaamheid, liefde en verwondering. Een ander thema dat als rode draad is terug te horen in haar muziek is het leren vergeven. Niet alleen van anderen, maar juist ook van jezelf. Over het breken en weer zorgvuldig in elkaar zetten van je hart.

Oor schreef: 'Aantrekkingskracht 10 op schaal van 10. Kwestie van stil blijven zitten, maar dat gaat vanzelf, omdat je geen noot wilt missen van dit wonderschone notenlandschap.'

Voor de liefhebber: Voorafgaand aan het concert start om 14.15 uur een wandeling door het prachtige, historische natuurgebied waarin de Steenakker ligt. De wandeling wordt begeleid door een gids. Deelname is gratis! 

Na afloop is er een sfeervolle nazit met huisgemaakte soep

websitewww.margrietsjoerdsma.com

Koop tickets →

Terug naar programma-overzicht

Maskers