Land van Cuijk

Sanne Rambags

zondag 04 juni 2023

Sanne Rambags, album release 'Sister'

Zangeres, componist en improvisator Sanne Rambags (Goirle, 9 oktober 1994) gebruikt haar stem om haar diepste gevoelens uit te drukken, zonder grenzen, in interactie met haar medemuzikanten. Rambags geeft fantastische concerten over de hele wereld, op podia samen met grote (jazz) muzikanten die haar idolen waren en nu haar collega's zijn. En overal  wordt het publiek geraakt door de wonderschone zang van Rambags.

Sanne was al eens eerder te zien in de Steenakker met Mudita. Bijzonder vinden we het om haar weer te ontvangen, nu met haar nieuwe project 'SISTER'.  

SISTER is een ode aan sisterhood. Een ode aan de diepe verbinding met onze zielsverwanten en de zielsverwant in onszelf. Aan het krachtige en avontuurlijke deel dat we in onszelf meedragen en dat we in anderen herkennen. SISTER is het tweede album van Rambags drieluik 'Mothership’. Eerder verscheen het solo album SONNA dat werd bekroond met een Edison Jazz 2019. 

Sanne: "Op SONNA wilde ik in alle stilte van een Brabantse kerk mijzelf volledig uitdrukken met mijn stem in wie ik als mens en musicus ben. Waar SONNA gaat over het ervaren en verklanken van wat er in het diepste van mijzelf huist, gaat SISTER een stapje verder. Deze gevoelens krijgen woorden en zo kan dat wat er in mij omgaat door iedereen worden verstaan. SISTER gaat over het uitreiken naar de ander om in veiligheid omarmd en ondersteund te worden in het verlangen om te stralen.

Elpis Ériu Maeve (wat hoop, bescherming, soevereiniteit betekent) bestaat uit drie zangeressen die elkaar aanvullen op diverse instrumenten. Het dragen van elkaars klanken is de kern van hun harmonieuze samenspel. In hun zoektocht naar verdieping met hun innerlijke kracht nemen ze de luisteraar mee naar een andere, bovenaardse wereld. In samenwerking met de Noorse gitariste Oddrun Lilja Jonsdottir (Bugge Wesseltoft’s New Conception of Jazz, Moksha, Frode Haltli’s Avant Folk) wordt op SISTER Rambags haar singer-songwriter stukken verklankt. Een repertoire met melancholieke poëzie en verzachtende melodieën.

SISTER New Album & Release Tour
Sanne Rambags           stem, gitaar, percussie
Roosmarijn Tuenter     stem, viool, loopstation
Annabel Laura              stem en gitaar

Naar de Steenakker komt als special guest mee Oddrun Lilja Jonsdottir!

Na afloop is er een sfeervolle nazit en huisgemaakte soep. 

Aanvang 15.30 uur. Toegangsprijs: € 21,50 inclusief kop koffie/thee bij de ontvangst.

Tickets: http://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/sanne-rambags-album-release-tour-sis

Meer info: http://www.sannerambags.com

Het concert is apart te boeken. Maar maakt ook onderdeel uit van het evenement 'Re-connect, Be-inspired'. Tijd om de rust te nemen om jezelf te verkennen, te verbinden en te inspireren!

Programma Re-connect, Be-inspired: 12.30 uur inloop. 13.00-15.00 uur Workshop Runes-Soundhealing-Meditatie. De workshop is voor iedereen geschikt, ervaring hoef je niet te hebben! Voor meer informatie en tickets kijk bij programma 'Re-connect, Be-inspired'  

Nog even nagenieten met foto's van Peter Beijers:
http://www.image4imagination.com/albums/sanne-rambags-juni-2023/

Terug naar programma-overzicht

Maskers