Land van Cuijk

Eric Vaarzon Morel - Flamenco solo

vrijdag 09 september 2022 Huistheater De Steenakker

Nazomeren in Spaanse sferen

Eric Vaarzon Morel -  Flamenco

Eric kwam begin jaren tachtig als een Hollandse jongen in het diepste Zuiden van Spanje aan. In het verblindende licht van Andalusië vond hij langs gortdroge paden zijn weg. De stegen en cafés van Sevilla werden zijn thuis, de flamenco zijn taal. Eenmaal terug zag hij de pracht van de bevroren rietkragen aan de Hollandse horizon en wist: ik ben een waterdrager. Ik zal de kurkeiken op de Andalusische vlakte met mijn gitaarmuziek besprenkelen, de jasmijnbomen laten bloeien en de Spaanse warmte mee terug nemen naar mijn land onder de zee.

Daarna volgde een indrukwekkende reeks aan muziek programma's en optredens zowel solo als met andere musici en theatermensen in Nederland en wereldwijd. Bijvoorbeeld samen met Eric Vloeimans en Gijs Scholten van Aschat. Vaker is Eric te zien op televisie bij bijvoorbeeld DWDD en Paul Witteman. Eric is al eens eerder in de Steenakker geweest, namelijk in het openingsjaar 2014-2015. We zijn trots dat hij nu weer terugkomt, en ook nog eens TWEE KEER!

Dit solo concert is tevens een opmaat voor het Snarenplukkers festival dat 2 dagen later op zondag 11 september plaatsvindt. Dan is Eric te zien en te horen samen met gitarist en tevens gastheer Bart Jan Baartmans, en de gitaristen Erwin van Ligten (pop, rock, Indie) en Jan F Klaver (blues).

Na afloop is er een sfeervolle nazit met tapas.

Toegangsprijs: € 20,50 incl. kop koffie/thee bij de ontvangst.

Website Eric Vaarzon Morel: http://www.vaarzonmorel.com/

Tickets: http://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/eric-vaarzon-morel-solo

Foto: Merlijn Doomernik 'Waterdrager'

 

Terug naar programma-overzicht

Maskers