Land van Cuijk

Marcel de Groot Snarenplukkers

zaterdag 11 maart 2023 Huistheater De Steenakker

Marcel de Groot, een veelzijdig en veelgevraagd gitarist en componist.

In de serie ‘Snarenplukkers in Wild Verband’ gaat gastheer en meestergitarist BJ Baartmans een tweegesprek aan met een gitaarheld(-in) uit de Nederlandse muziekwereld. 

Marcel de Groot kreeg de muziek als zoon van Boudewijn de Groot met de paplepel ingegeven. Al sinds zijn tiende speelt hij de gitaar, in 1991 zette hij de eerste stappen op het podium. Inmiddels is de Groot een veelzijdig en veelgevraagd gitarist en ook als componist weten steeds meer artiesten hem te vinden, zoals Beatrice van der Poel, Theo Nijland, Jan Rot, Ricky Koole en Paul de Leeuw. 

Website: http://marceldegroot.info/

Over Snarenplukkers in Wild Verband

Met de gitaar op schoot, een wervelende huisband en een schat aan beeld- en audiomateriaal paraat gaat het gesprek over muzikale inspiratiebronnen, een leven in of net uit de schijnwerpers, de speurtocht naar een unieke sound, de lekkerste loopjes en het ultieme speeltuig, maar bovenal de levenslange en onvoorwaardelijke liefde voor een instrument met zo’n grillig karakter. 

De snarenplukkende gasten kun je herkennen uit bands als Doe Maar, De Staat, de 3JS, The Analogues, Sjako of van hun karakteristieke bijdragen aan een eindeloze reeks Nederpop klassiekers. De uit Boxmeer afkomstige BJ Baartmans zou je kunnen kennen van zijn inmiddels ruim 40-jarige reis als gitarist/producer/singer-songwriter langs de scherpe randjes van datzelfde speelveld.

Op zondag 12 maart is de Nijmeegse gitaarlegende Loek Schrievers te gast in deze serie bij de Steenakker.

De serie ‘Snarenplukkers in Wild Verband’ wordt gemaakt in samenwerking met tijdschrift Gitarist en het Stagecoach YouTubekanaal. De voorstellingen vinden afwisselend plaats in Huistheater De Steenakker, Schouwburg Cuijk en in het Boothuis van Het Veerhuis in Oeffelt.

De ticketverkoop van de hele serie loopt via Schouwburg Cuijk

TICKETS: Marcel de Groot (schouwburgcuijk.nl)
 

Nog even nagenieten met foto's van Peter Beijers:
http://www.image4imagination.com/albums/snarenplukkers-marcel-de-groot-maart-2023/
 

 

Terug naar programma-overzicht

Maskers