Land van Cuijk

GEANNULEERD!

zondag 11 september 202211:00 uur Huistheater De Steenakker

Snarenplukkers in Wild Verband - FESTIVAL - zondag 11 september

WEGENS OMSTANDIGHEDEN GANNULEERD

De organisatie gaat kijken of het festival is te verplaatsen naar een nieuwe datum!

Feestelijke aftrap van de reeks ‘Snarenplukkers in Wild Verband’, waarin meestergitarist Bart Jan Baartmans in gesprek gaat met Nederlandse gitaarhelden. Een dag vullend programma met Eric Vaarzon Morel (flamenco), Erwin van Ligten (pop/rock/indie) en John Klaver (blues). 
Geniet in de theaterzaal van de Steenakker van ultieme gitaar muziek, en de mooiste gesprekken uit de schatkamer aan ervaringen van de gast gitaristen. Uniek en nergens anders te zien!

Er zijn alléén dagkaarten verkrijgbaar! Een dagkaart kost € 32,50 en is inclusief lunch. De lunch bestaat uit enkele heerlijkheden uit 'muziekkeuken' van de gitaristen.

Gitaar workshops

Tussen de Snarenplukkers sessies door vinden buiten op het erf gitaar workshops plaats voor (jonge) gitaartalenten. Heb je interesse in een workshop? Stuur dan een email naar info@desteenakker.nl (let op, aanmelding via mail is verplicht!). Geef daarbij een korte toelichting over je gitaarervaring, speelniveau en eventuele wensen voor de workshop en vermeld je telefoonnummer. Er zijn een beperkt aantal plaatsen (max 5 deelnemers per workshop). Inschrijving gaat op datum van aanmelding, ben er op tijd bij! Op grond van je inschrijving vindt een indeling in één van de workshops plaats. De workshops hebben een nog nader te bepalen speel- of leerdoel, onderwerp of muziekstijl, afhankelijk van de soort inschrijvingen die binnenkomen. 

Deelname aan een workshop is op basis van een vrijwillige bijdrage. Daarbij krijg je gratis toegang tot het Snarenpukkersprogramma en betaal je alleen € 12,50 voor de lunch, te voldoen bij de bar van de Steenakker. Deze workshops worden aangeboden door 'Talent Ontwikkeling'. De workshopleider is gitarist en gitaardocent  André Wijers uit Gennep.

Voor meer info over André Wijers zie index (musign.nl). Tijdens de eindsessie in de workshop speelt, daar waar het kan, een van de gast gitaristen mee.

PROGRAMMA  *

11.00-12.00 Gitaarworkshop buiten op het erf. Stertent.

11.30-12.15 John Klaver in gesprek met Bart Jan Baartmans en samen in een meespeelsessie met The Space Age Travellers. Theaterzaal.

12.30-13.30 Lunchtijd.

12.30-13.30 Gitaarworkshop buiten op het erf. Stertent.

13.30-14.15 Eric Vaarzon Morel in gesprek met Bart Jan Baartmans en samen in een meespeelsessie met The Space Age Travellers. Theaterzaal.

14.00-15.00 Gitaarworkshop buiten op het erf. Stertent.

15.00-15.45 Erwin van Ligten in gesprek met Bart Jan Baartmans en samen in een meespeelsessie met The Space Age Travellers. Theaterzaal

16.00-17.00 Gitaarworkshop buiten op het erf. Stertent.

17.30-18.00 Slotsessie in de theaterzaal

18.00 Nazit met wie weet wat nog kan gebeuren rondom het vuur buiten... Er is huisgemaakte soep.

* Eventuele aanpassingen op het programma worden via deze website bekend gemaakt. Raadpleeg de website voor je komst.

De kaartverkoop voor het Snarenplukkers serie loopt via Schouwburg Cuijk, volg  http://schouwburgcuijk.nl/voorstellingen/steenakker-festival/11429 

Websites gitaristen: 

http://www.bjbaartmans.nl/  http://erwinvanligten.com/  http://www.johnklaver.nl/  http://www.vaarzonmorel.com/  

 

Over de serie Snarenplukkers in Wild Verband

Met de gitaar op schoot, een wervelende huisband en een schat aan beeld- en audiomateriaal paraat gaat het gesprek over muzikale inspiratiebronnen, een leven in of net uit de schijnwerpers, de speurtocht naar een unieke sound, de lekkerste loopjes, de mooiste gitaar, maar bovenal de levenslange en onvoorwaardelijke liefde voor een instrument met zo’n veelzijdig karakter. 

De gasten uit de serie snarenplukkende kun je herkennen uit bands als Doe Maar, De Staat, de 3JS, The Analogues, Sjako of van hun karakteristieke bijdragen aan een eindeloze reeks Nederpop klassiekers. Gastheer BJ Baartmans zou je kunnen kennen van zijn inmiddels ruim 40-jarige reis als gitarist/producer/singer-songwriter en als een geboren gitarist in het grote speelveld van de (pop)muziek.

De serie ‘Snarenplukkers in Wild Verband’ wordt gemaakt in samenwerking met tijdschrift Gitarist en het Stagecoach YouTubekanaal. De voorstellingen vinden afwisselend plaats in Schouwburg Cuijk, Huistheater De Steenakker in Haps en in het Boothuis van Het Veerhuis in Oeffelt.

Andere data in de Steenakker: zaterdag 11 maart Marcel de Groot (zoon van Boudewijn de Groot) en zondag 12 maart de Nijmeegse gitaarlegende Loek Schrievers.

Voorafgaand aan het festival geeft Eric Vaarzon Morel op vrijdagavond 9 september een solo concert. Kaartverkoop van Eric Vaarzon solo loopt via de website van de Steenakker: http://www.desteenakker.nl/programma-22-23/09-09-2022-eric-vaarzon-morel-solo/

Terug naar programma-overzicht

Maskers