Land van Cuijk

Loek schrievers Snarenplukkers

zondag 12 maart 2023 Huistheater De Steenakker

Loek Schrievers, Nijmeegse gitaarlegende 

In de serie ‘Snarenplukkers in Wild Verband’ gaat gastheer en meestergitarist BJ Baartmans een tweegesprek aan met een gitaarheld(-in) uit de Nederlandse muziekwereld. 

Gitarist en producer Loek Schrievers is thuis in vele stijlen: blues, rock, country (Americana), jazz, Griekse muziek. Bovendien heeft hij zijn sporen verdiend als componist, arrangeur, producer, geluidstechnicus, onder andere in samenwerking met Frank Boeijen. 

Hij werkte ook met de legendarische Dr. John (the nighttripper) en andere Nijmeegse acts zoals Corporatian, Clemens van de Ven, Ted de Best, Wout Pennings en had een bandproject onder de naam Blue Lou and the Headhunters. Loek was jarenlang dé gitaardocent aan de Lindenberg en een inspiratiebron voor heel veel gitaristen uit de regio. 

Over Snarenplukkers in Wild Verband

Met de gitaar op schoot, een wervelende huisband en een schat aan beeld- en audiomateriaal paraat gaat het gesprek over muzikale inspiratiebronnen, een leven in of net uit de schijnwerpers, de speurtocht naar een unieke sound, de lekkerste loopjes en het ultieme speeltuig, maar bovenal de levenslange en onvoorwaardelijke liefde voor een instrument met zo’n grillig karakter. 

De snarenplukkende gasten kun je herkennen uit bands als Doe Maar, De Staat, de 3JS, The Analogues, Sjako of van hun karakteristieke bijdragen aan een eindeloze reeks Nederpop klassiekers. Gastheer BJ Baartmans zou je kunnen kennen van zijn inmiddels ruim 40-jarige reis als gitarist/producer/singer-songwriter langs de scherpe randjes van datzelfde speelveld.

De serie ‘Snarenplukkers in Wild Verband’ wordt gemaakt in samenwerking met tijdschrift Gitarist en het Stagecoach YouTubekanaal. De voorstellingen vinden afwisselend plaats in Schouwburg Cuijk, Huistheater De Steenakker in Haps en in het Boothuis van Het Veerhuis in Oeffelt.

Op zaterdag 11 maart is in deze serie Marcel de Groot te gast in de Steenakker.

De kaartverkoop voor de hele serie loopt via Schouwburg Cuijk.

TICKETS: Loek Schrievers (schouwburgcuijk.nl)

Nog even nagenieten met de foto's van Peter Beijers:
http://www.image4imagination.com/albums/snarenplukkers-loek-schrievers-maart-2023/

Terug naar programma-overzicht

Maskers