Land van Cuijk

Bluezy (Verhuur)

zondag 15 mei 202214:30 uur Huistheater De Steenakker, Haps

Verhuur

Bluezy is een zes koppige akoestische band. De bandleden komen uit de omgeving van Erp, Rosmalen en Dinxperlo.

Bluezy heeft vier zangers: twee mannen en twee vrouwen. Zij zorgen voor een rijke samenzang en spelen diverse instrumenten zoals gitaar, cachon, Hammond en drumbox. Daarnaast speelt een bassist en een saxofonist mee en dat maakt samen de band Bluezy tot een muzikaal aantrekkelijk geheel.

Het repetoire bestaat voornamelijk uit Blues, maar de band gaat ook van authentieke Delta blues moeiteloos over naar uptempo, folk of pop muziek. Die afwisseling zorgt voor de eigenheid van de band.

Bijzonder is dat Bluezy tijdens dit optreden een stukje muziekgeschiedenis uit de doeken doet. Middels een presentatie met beeldmateriaal en de daarbij passende live muziek van Bluezy wordt een deel van de ontwikkeling van de bluesmuziek in Amerika uitgelicht. Daarbij krijgt Robert Johnson speciale aandacht. Robert Johnson heeft in zijn korte leven nog geen dertig nummers geschreven of uitgebracht. Maar meer dan de helft daarvan was van zo'n betekenis dat grote artiesten zoals Eric Clapton en the Blues Brothers die hebben gebruikt. De nummers zijn merendeels heel toegankelijk, je zingt ze zo mee!

Bluezy heeft op eigen initiatief gevraagd om de theaterzaal voor dit optreden te mogen gebruiken. Ook dat kan bij de Steenakker voor musici, bands en artiesten die op het podium willen staan. De zaal en de foyer is voor dat doel te huur. 

Na afloop is er een sfeervolle nazit met huisgemaakte soep. In dit geval Amerikaanse maissoep. Bij mooi weer is het bovendien heerlijk toeven op het terras midden in de natuur van de Steenakker. Dus blijf gerust nog even hangen met een biertje, wijntje of een biologisch sapje.

TICKETS:

http://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/bluezy

 

Terug naar programma-overzicht

Maskers