Land van Cuijk

Snarenplukkers

zondag 17 maart 2024 Huistheater De Steenakker

Snarenplukkers in Wild Verband

Met gitarist Theo Sieben

Singer-songwriter met een voorliefde voor soul en blues

Theo Sieben is een multi instrumentalist en een zanger met een stem vol soul. Hij is een veelgevraagde sessie- en tour-gitarist, maar heeft ook een soloprogramma als bluesman en singer songwriter.

Theo heeft een eigentijdse bluesstijl ontwikkeld, waarbij hij moderne virtuoze en originele bewerkingen maakt van oude blues en gospel. Hij wisselt dat af met pre-war blues, en speelt dat op de authentieke manier.

Veelzijdig

Ook componeert hij muziek voor theater (Orkater, NT) film en moderne dans (Introdans). Hij produceert albums en speelde in Nederlandse bands o.a. met Douwe Bob, Henny Vrienten, Bertolf en Ellen ten Damme. Hij speelt sinds 2021 in Her Majesty.

Theo trad ook solo op met onder meer Folkwoods, Into the great wide open en Naked Song. Hij houdt van akoestische instrumenten, speelt (slide) gitaar, banjo, mandoline, pedalsteel en is een liefhebber van elektrische psychedelische gitaaravonturen.

Over Snarenplukkers in Wild Verband

Met de gitaar op schoot, een wervelende huisband en een schat aan beeld- en audiomateriaal gaat het gesprek, onder leiding van de uit Boxmeer afkomstige gitarist B.J. Baartmans, over muzikale inspiratiebronnen, een leven in, of net uit de schijnwerpers, de speurtocht naar een unieke sound, de lekkerste loopjes en de ultieme gitaar. Maar bovenal gaat het over de levenslange en onvoorwaardelijke liefde voor een instrument met zowel een zeer aantrekkelijk als grillig karakter.

De Snarenplukkers kun je herkennen van hun karakteristieke bijdragen aan een eindeloze reeks Nederpopklassiekers. Gastheer BJ Baartmans maakte als gitarist/producer/singer-songwriter een ruim 40-jarige reis langs de scherpe randjes van datzelfde speelveld.

Na afloop is er een sfeervolle nazit met huisgemaakte soep.

Ticketprijs € 20,- inclusief kop koffie of thee bij de ontvangst. Aanvang 15.30 uur. 
Parkeren en garderobe is gratis.

De serie is te zien in het Boothuis bij Het Veerhuis in Oeffelt en in Schouwburg Cuijk

Kaartverkoop loopt via Schouwburg Cuijk:
http://schouwburgcuijk.nl/voorstellingen/theo-sieben/79814
 

 

Terug naar programma-overzicht

Maskers