Land van Cuijk

Filmconcert Jaco Benckhuijsen

zondag 19 november 2023 Huistheater De Steenakker

Filmconcert ‘Man in het Wild’ – Jaco Benckhuijsen & Joost Lijbaart

Een indrukwekkend uitstapje is dit concert:
Op het podium klinken flarden pianoklanken, deinende grooves en elektronische soundscapes, terwijl op het scherm beelden voorbijtrekken van zwarte lavastranden, licht dat spiegelt op de golven en stormen die de zee veranderen in een bewegend duinlandschap. Man in het Wild, een live filmconcert met unieke beelden van de onbewoonde kusten die Jaco Benckhuijsen voor zijn boek ‘Man in het Wild’ met de zeekajak bezocht.

Het filmconcert is een live vervolg op het boek ‘Man in het Wild’. Voor deze filmbeelden peddelde Jaco met zijn waterdichte camera langs de kust van IJsland. Met de live begeleiding van Jaco Benckhuijsen op piano/electronica en Joost Lijbaart op slagwerk wordt het publiek meegenomen op een trip langs vulkanische kusten en zeeën vol ronddrijvend ijs, om tenslotte te eindigen in een vreemd niemandsland.

Musicus Jaco Benckhuijsen bezoekt vaker de uithoeken van de wereld en de Grote Oceaan, in zijn eentje met zijn zeekajak langs de kusten van Vuurland, Groenland en de Aleoeten. Het lag voor de hand om deze ervaringen ook te vertalen in muziek, waarbij de natuur de hoofdrol speelt. Een indringend concert en boek voor de wintermaanden.

Na afloop brandt de houtkachel, is er een sfeervolle nazit met huisgemaakte soep!

Zondag 19 novermber. Aanvang 14.30 uur. Ticket € 21,50 inclusief inleiding en kop koffie of thee bij de ontvangst. Parkeren en gaderobe is gratis.

TICKETS: http://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/filmconcert-man-in-het-wild

Meer info: www.maninhetwild.nl    http://jacobenckhuijsen.com/nieuws

‘..even boeiend als onalledaags.. de natuur is de artiest in deze..’ -De Telegraaf
'Boeiende verhalen, vol vaart en verwondering..’ - De Volkskrant
‘Dit zijn gewoon echte avonturen, waar je veel van leert en die je stof tot nadenken geven. De natuurbeschrijvingen flonkeren.. Hij schrijft helder, onnadrukkelijk filosofisch.. prachtige foto’s..’ - Nederlands Dagblad

‘Verdomde goed.. Lezen dat boek!’ - Alex Roeka

 

 

Re-connect, Be-inspired

Bezinning en bezieling. Jezelf verkennen, verbinden en helen. En geinspireerd raken door kunst, cultuur, literatuur, muziek en religie.

Maak een reis naar binnen in het ochtendprogramma met de Runen-Klank-Heling-Meditatie van Annelies Theelen. Voor meer info kijk onder programma Re-connect, Be-inspired. 
 

Re-connect, Be-inspired 2024

  • 28 jan Boeddhisme met Tibetaanse monnik en kunstschilder Tashi Norbu.
  • 9 mei Hemelvaart: lezing Vlaamse schrijver Geert Kimpen over Maria Magdalena.

 

Nog even nagenieten met foto's van Peter Beijers:
http://www.image4imagination.com/albums/man-in-wild-jaco-benckhuijsen-november-2023/

Terug naar programma-overzicht

Maskers