Land van Cuijk

Snarenplukkers

zondag 21 april 2024 Huistheater De Steenakker

Snarenplukkers in Wild Verband

Gitarist Maarten Ouweneel

Rotterdamse gitarist, songwriter en docent

Maarten Ouweneel (1988) is een Rotterdamse gitarist, songwriter en docent. In 2022 bracht hij zijn eerste soloplaat Ebb & Flow uit, een instrumentaal album vol eigen composities dat goed werd ontvangen. Zo schreef het magazine Gitarist: "In elf instrumentale nummers laat hij blues, rock en jazz op een relaxte manier samenkomen. Op kalme grooves tovert hij prachtige memorabele melodieën uit zijn instrument. Een bijzonder knap solodebuut dat de grote namen (Eric Vloeimans, Nicky Hustinx) niet eens nodig heeft om indruk te maken.”

Maarten is al jaren een gevierd professioneel muzikant en speelde de afgelopen tijd onder andere met Dennis Kolen, Stephanie Struijk, Joost Marsman, OG3NE, Ralph de Jongh, Judy Blank, Jennie Lena en Maan. Momenteel speelt hij in de band van Danny Vera van festival tot poppodium en in theaters in Nederland en België, met als hoogtepunten Pinkpop en Ziggo Dome. Maarten volgde zijn opleiding aan het Rotterdams Conservatorium. Hij woont in Rotterdam met zijn vriendin en zijn kat, de legendarische deugniet Kees.

Over Snarenplukkers in Wild Verband

Met de gitaar op schoot en een schat aan beeld- en audiomateriaal gaat het gesprek, onder leiding van de Boxmeerse gitarist B.J. Baartmans, over muzikale inspiratiebronnen, een leven in of net uit de schijnwerpers, de speurtocht naar een unieke sound, de lekkerste loopjes en de ultieme gitaar. Maar bovenal over de levenslange en onvoorwaardelijke liefde voor een instrument met zowel een zeer aantrekkelijk als grillig karakter.

De snarenplukkende gasten kun je herkennen van hun karakteristieke bijdragen aan een eindeloze reeks Nederpopklassiekers. Gastheer BJ Baartmans maakte een ruim 40-jarige reis als gitarist/producer/singer-songwriter langs de scherpe randjes van datzelfde speelveld.

Na afloop is er een sfeervolle nazit met huisgemaakte soep.
 

Ticketprijs € 20,- inclusief kop koffie of thee bij de ontvangst. Aanvang 15.30 uur. 
Parkeren en garderobe is gratis.

De serie is te zien in het Boothuis bij Het Veerhuis in Oeffelt en in Schouwburg Cuijk

Kaartverkoop loopt via Schouwburg Cuijk:

http://schouwburgcuijk.nl/voorstellingen/maarten-ouweneel/79845

Terug naar programma-overzicht

Maskers