Land van Cuijk

Kletskoppen 'Herfst in Haps' Toneel

zaterdag 21 oktober 2023 — zondag 05 november 2023 Huistheater De Steenakker

'HERFST IN HAPS'

Tragisch en hilarisch, maar vooral herkenbaar!

'Herfst in Haps' is een tragikomisch stuk over het ouder echtpaar Herman en Pauline van Beem. Na een succesvolle kantoorloopbaan bij een groot slachthuis wordt Herman na zijn pensionering geplaagd door stemmingwisselingen, raakt verward en begint zijn geheugen hem in de steek te laten. Deze mentale achteruitgang maakt hun gezamelijke oude dag er niet gemakkelijker op. En Herman was altijd al een wat moeilijke man. Jaarlijks gaan ze in de herfst naar een vakantie appartementje in Haps. Dat doen ze al 40 jaar, een vast baken in hun geordend, kinderloos bestaan.

Ze halen herinneringen op en blikken terug op hun huwelijksleven met ups en downs. Ook bereiden zij zich voor op de gruwel van de nakende ouderdom met de bijbehorende ongemakken. De tijd dat ze elkaar definitief zullen moeten loslaten komt in zicht. Maar hoe doe je dat? Is alles wat gezegd moet worden wel gezegd? Moet alles wel gezegd worden? Of is het daarvoor te laat? Een confronterend en even troosteloos als herkenbaar gegeven. Maar waarbij ook een bevrijdende lach zo nu en dan niet ontbreekt. 

In aanloop en tijdens de voorstelling worden beelden gebruikt die voor mensen uit Haps en omgeving herkenbaar zullen zijn.      

Spel: Johan Koeleman en Marco van Dijk
Regie: Bart Vaessen
Styling, decor advies en ondersteuning: Elles van Loenen
Fotografie: René Maagdenberg

Tekst: Theatergroep Het Volk. 'Herfst in Haps' is de derde eigen theaterproductie van de Steenakker i.s.m. theatergezelschap 'Kletskoppen'

Speeldata:
Zaterdag  21 oktober  PREMIERE UITVERKOCHT!
Zondag    22 oktober  UITVERKOCHT
Zaterdag  4 november  UITVERKOCHT
Zondag    5 november  UITVERKOCHT 

Aanvang 15.00 uur. Toegangsprijs € 17,50, inclusief kop koffie of thee bij de ontvangst. De foyer is open vanaf 14.15 uur. Parkeren en gaderobe is gratis. 

Na afloop is er een sfeervolle nazit met huisgemaakte soep. Betalen kan met PIN.

TICKETS: KLIK HIER!

Bij goed weer kun je op de twee zondagen van de uitvoeringen een wandeling maken over de oude spoordijjk van het Duits lijntje en de buurtschap (14de eeuw) van de Steenakker. Dat kan o.l.v. gids  Peter Beelen (gratis). Start wandeling 13.45 uur. Opgeven of je aanmelden is niet nodig. 


Nog even nagenieten met prachtige foto's van Peter Beijers...
http://www.facebook.com/media/set/?vanity=DeSteenakker&set=a.821145616682668
 

Terug naar programma-overzicht

Maskers