Land van Cuijk

LAVALU 'Midair' pop-klassiek

zondag 29 mei 202215:30 uur Huistheater De Steenakker, Haps

LAVALU 
De uit Arnhem afkomstige LAVALU - de artiesten naam van Mariëlle Woltring - is geen onbekende. Ze boogt op jonge leeftijd al over een indrukwekkende lijst van optredens. Na deel 1 Solitary High en deel 2 Midair sluit dit jaar de zangeres, pianist en componist haar drieluik af. Afgelopen maart verbleef Mariëlle enkele dagen in de Steenakker om aan haar laatste deel ‘Earthbound’ te werken, samen met haar twee muzikanten en decor, techniek- en geluidmannen. Deze periode wilde ze, vóór de première in het Concertgebouw, afsluiten met een try-out. Maar een corona besmetting in de crew zorgde helaas voor een annulering van dit concert. 

Ze komt nu solo terug. Met deel twee Midair, waar zij het nachtelijke dromen van haar programma 'Solitary High' omzet in léven. Satie maakt plaats voor Bach. En Debussy voor Pärt. Met een waterval van klanken, tot aan een heel licht stromend beekje. En songs die door de vleugel stormen en je doen opveren in je stoel. Dat is LAVALU, ze laat je hart stromen met haar 'Kamermuziek voor nu'. 

Na afloop is er een sfeervolle nazit met huisgemaakte soep. Bij mooi weer in de zon of schaduw, buiten op het terras.

LAVALU (1979) is geboren in Cleveland (USA). Ze is autodidact in componeren & arrangeren en schreef o.a. voor het Residentie Orkest en het Gelders Orkest. Ze componeerde alle muziek voor het theaterspektakel Het Pauperparadijs waarmee ze na twee uitverkochte seizoenen in de zomer van 2018 vijf weken in Carré speelde. In 2019 werd ze hiervoor als eerste vrouwelijke componist ooit genomineerd voor een Musical Award voor ‘Beste Muziek’. Naar aanleiding van die nominatie schreef zij in NRC een vlammend opiniestuk onder de kop "Meiden, laat je niet afremmen." Met haar vorige soloalbum Solitary High (2017) speelde zij gedurende twee jaar meer dan tachtig shows in binnen- en buitenland. In 2019 en 2020 was zij op tournee met de opvolger: Midair (2019).In 2020 won zij Beste Live Act bij de 3voor12 Gelderland Awards.

Koop tickets →

Terug naar programma-overzicht

Maskers