Land van Cuijk

Workshop Sint Maarten

Heb je zin in een stevige wandeling onder leiding van een Groeter (gids), bijvoorbeeld in het najaar, met het hele gezin, familie of vrienden? Genieten van de herfst, de wind, bladeren. Warm worden bij de houtkachel, samenwerken in een leuke workshop. Kom dan naar De Steenakker!

De wandeling staat in het teken van Sint Maarten. Wie was dat en wat deed hij? De Groeter neemt je mee in een wandelreis door een prachtig stuk authentiek Brabants landschap. Kijk en beleef langs het pad, de uitzichten op de akkervelden, de paarden in de wei, de modderpoelen en waan je in de wereld van Sint Maarten. De wandeling duurt 60 of 90 minuten. Alleen te boeken in dit arrangement.

Workshop Lampion steken uit voederbiet
Een lampion steken zoals de kinderen dat vroeger deden in de periode rond St Maarten. Eenvoudige techniek en met een prachtig resultaat! (mooier én makkelijker dan van een pompoen). Om in het donker mee te nemen naar huis en daar bijvoorbeeld een fraaie plek in de tuin te geven. Blijft maanden goed. Duur 1 uur. Geschikt vanaf 6 jaar en leuk voor het hele gezin!

Bietensoep met room, hazelnoten en brood
Om een lekkere honger te stillen. Huisgemaakt met groenten uit de moes.

Prijs 25,- p.p.* minimaal 10 en maximaal 15 personen
Inclusief materiaal, twee kopjes koffie, thee of biosap, kop soep en seizoen koekjes

Te boeken van september t/m december, onder voorbehoud van beschikbare voederbieten.

Interesse? Stuur een mail naar: info@desteenakker.nl of bel: 0485-310920
*Onder voorbehoud van prijswijzigingen

Duits lijntje

De Groeter wandeling gaat over de voormalige spoordijk van het Duits lijntje en de oude buurtschap van de Steenakker (16de eeuw). De oude spoorlijn, officieel De Noord-Brabantsch-Duitsche-Spoorweg-Maatschappij (N.B.D.S.M.) genaamd liep van ongeveer 1866 tot 1976 van Wesel (Duitsland) naar Boxtel en maakte deel uit van een internationale verbinding tussen St. Petersburg (Rusland) en London (Engeland). De voormalige spoordijk doorkruist het erf van de Steenakker en is nu – zonder rails en bielzen – een prachtig natuur- en wandelgebied. Huistheater De Steenakker maakt in haar programma’s gebruik van de betekenis die deze lijn had van Oost naar West Europa en de rijke, cultuur historie die de reizigers met zich meebrachten. Dat doen we onder andere met Groeter wandelingen.
Wandelingen onder leiding van een Groeter is een initiatief van Regionaal Bureau Toerisme (RBT). Deze recreatieve wandelingen zijn bedoeld om mensen van zowel in- als van buiten het gebied van Land van Cuijk te laten kennismaken met de veelzijdigheid van de streek, de natuur en de historie.

Maskers