Land van Cuijk

Brabantse koffietafel

BRABANTSE KOFFIETAFEL AAN HET SPOOR

Langs het voormalige Duits lijntje

Wij hebben een bijzonder aanbod van programma’s op het gebied van cultuur historisch erfgoed. Bij deze programma’s serveren wij een echte Brabantse koffietafel met van alles wat daar volgens de traditie in is overgeleverd. Ook het serviesgoed is gedeeltelijk een verzameling van oude en antieke gebruiksvoorwerpen die daarbij hoorden. De gastvrouw kan je er meer over vertellen. Beleef een rijk en oude Brabantse traditie!

Tijdens de Brabantse koffietafel worden op Brabants bont gedekte tafels allerlei typische streekproducten aangeboden die hoorden bij deze oude, boerse Brabantse traditie van feesttafels. Bijvoorbeeld boerensoep, St.Hubertusbroodjes (het dorp St. Hubert ligt om nog geen 5 km afstand), zoetbrood, eierkoeken, peperkoek, mik en krentenmik, beschuiten, roggebrood, worstenbroodjes, kaas, gekookte en rauwe ham en boereworst, balkenbrij, boerezult, gekookte lever met spek, eieren, kaantjes, potje met vet, pannenkoeken, jam, hagelslag, stroop, rijstebrij, potjes koffie met gekookte volle melk en kandij, melk bruin bier, brandewijn met suiker, proeverij van advokaat, en koffilikeurtje uit Haps. Indien gewenst is er ook thee, jus d’orange of appelsap.

KOFFIETOFFEL mit verhaolen van de Stènakker

Vertellingen van De Steenakker en Het Duits Lijntje. Spannende en intrigerende verhalen die door de geschiedenis van de streek zijn overgeleverd.

KOFFIETOFFEL de vloer op …

Workshop met toneelimprovisatie. Maak kennis met enkele theatertechnieken en ga samen de vloer op. Ontdek onbekende talenten bij uzelf of anderen: soms serieus, vaak met veel plezier en in ieder geval een ervaring om niet meer te vergeten …

KOFFIETOFFEL Bietesnéje

Najaar – en winter workshop lampionnen snijden uit suiker – of voederbieten. Leer de gebruiken van weleer kennen toen boeren, kinderen en buitenlui lampionnen voor  St. Maarten maakten. Neem een exemplaar mee naar huis en hang hem sfeervol aan een boom in uw tuin of met meerdere samen bij uw werk of sportclub.
 

Mogelijkheden en prijzen op aanvraag

Maskers