Land van Cuijk

High Thea-traal

HIGH THEA-TRAAL AAN HET SPOOR

Langs het voormalige Duits lijntje

Theater, kunst en cultuurworkshops met een verfijnde Engelse High Tea of een boerse Brabantse koffietafel!

Wij hebben een bijzonder aanbod van programma’s op het gebied van cultuur historisch erfgoed. Bij onderstaande programma’s serveren wij een luxe high tea met van alles wat daar volgens de traditie in is overgeleverd. Ook het serviesgoed is een verzameling van antiek porselein en gebruiksvoorwerpen die daarbij hoorden. Afkomstig van kunst- en antiekveilingen, brocantes,  2de hands winkels en markten. De gastvrouw kan je er meer over vertellen tijdens het genieten van deze high tea. Beleef een vorstelijke thee ervaring en neem daar de tijd voor!

De lekkernijen tijdens deze high tea worden op etagères geserveerd: o.a. scones, muffins, sandwiches met gerookte zalm, huisgemaakte eierensalade en jam, slagroom, quiche’s, petitfours en bonbons. Heerlijke verwennerijen in een bonte verzameling van oud porselein en fraaie theebeurzen. En natuurlijk daarbij een variatie aan thee en verse kruidenthee in het seizoen. Indien gewenst is er ook koffie, jus d’orange of appelsap.​

HIGH TEA MET VERHALEN

Vertellingen van De Steenakker en Het Duits Lijntje. Spannende en intrigerende verhalen die door de geschiedenis van de streek zijn overgeleverd. Een of meerdere daarvan worden tijdens de high tea verteld door een ervaren verhalenverteller en/of troubadour.

VORSTELIJKE HIGH TEA

Tea-trale act met grote amusementswaarde. Geschikt voor alle leeftijden, rangen en standen! Ga terug in de tijd toen koningen en tsaren over het Duits lijntje reisden … Vooral geschikt voor grotere groepen.

HIGH THEATRAAL

Workshop met theaterimprovisatie. Maak kennis met enkele theatertechnieken en ga samen de vloer op … Ontdek onbekende talenten bij uzelf of anderen: soms serieus, maar vaak met veel plezier en in ieder geval een ervaring om niet meer te vergeten!

MINI HIGH TEA STEENAKKER

Een high tea voor wie het wat minder royaal wilt. Vraag naar de mogelijkheden.

Koninklijke Beleef en Vertel Tafel

Een interactieve presentatie over Russische Fabergé eieren en hun invloed op de Westerse – Brabantse cultuur. Aan een tafel vol erfgoed hoor je kleurrijke verhalen die herinneringen oproepen en die met elkaar gedeeld kunnen worden. Over de tijden dat tsaren en koningen via het spoortraject van het Duits lijntje van Oost naar West Europa reisden (St Peterburg – Londen). Laat je meenemen en beleef een stukje intrigerende maar ook vermakelijke historie.
 

Mogelijkheden en prijzen op aanvraag

High Thea-traal
High Thea-traal
High Thea-traal
High Thea-traal
Maskers