Land van Cuijk

Geert Kimpen Maria Magdalena

donderdag 09 mei 2024 Huistheater De Steenakker

De Belofte aan Maria Magdalena

Door auteurs Geert Kimpen & Michelle Shanti

Haar verhaal dat 2000 jaar lang verzwegen werd

Het was eigenlijk geen keuze voor Geert Kimpen om dit boek over Maria Magdalena te schrijven. Het was het inlossen van een belofte. Tot de tekenen zo dwingend werden, dat hij niet anders kon dan luisteren. 

Tijdens deze lezing neemt Geert Kimpen je mee op zijn reis bij het tot stand komen van dit boek dat hem tot het uiterste uitdaagde in zijn man-zijn en schrijverschap. Hoe hij ontdekte dat precies die reflexen die ervoor zorgden dat niet alleen Maria Magdalena maar ook het vrouwelijke in het algemeen, duizenden jaren lang onderdrukt werden, ook in hemzelf zaten. Hoe hij moest leren zich over te geven en te buigen voor het vrouwelijke. 

Op zijn kenmerkende, enthousiaste manier, deelt hij niet alleen zijn persoonlijke verhaal, maar ook de verborgen geschiedenis van Maria Magdalena. De vrouw die bijna 2000 jaar lang een hoer en zondares werd genoemd tot ze in deze tijd eindelijk de erkenning verdient die haar altijd al toekwam. 

Een middag als eerherstel en eerbetoon van het mannelijke aan het vrouwelijke.

Met natuurlijk ook een stem aan het vrouwelijke zélf door Michelle Shanti, die het publiek zal meenemen op een inspirerende meditatie-reis, zoals zij dat alleen kan.

Omdat elke vrouw een godin is 

Komt dat zien!  Geert Kimpen 

Over het boek  'Ik, Maria Magdalena'

‘Ik ben de vrouw die uitgegumd werd, maar niet werd vergeten. Door alle eeuwen heen hebben vrouwen mij gehoord. Vrouwen hebben zich met mij verbonden en hebben zich met mij geïdentificeerd. Omdat ze wisten waar ik voor stond. Omdat ze wisten dat er zoveel meer was dan wat de mannen hun vertelden, dan wat zelfs hun eigen moeders hun vertelden, omdat ze erin waren gaan geloven, tot ze voelden dat het anders zat.’

Maria Magdalena spreekt.
Maria Magdalena is vastbesloten Jezus’ boodschap uit te dragen in de wereld. Tot ze ontdekt dat haar eigen boodschap minstens zo belangrijk is. Haar boodschap van vrouwelijke wijsheid die Jezus in zijn kracht had gezet.
Zal ze erin slagen haar stem te laten horen in een vijandige wereld die geen interesse heeft in wat vrouwen te vertellen hebben? Zal ze durven om te gaan staan voor de kracht van vrouwelijke seksualiteit? Zal ze hem kunnen blijven liefhebben zonder zichzelf te verloochenen? Zal ze een manier vinden om ondanks alle tegenstand ervoor te zorgen dat men ook 2000 jaar later haar niet vergeten zal? Haar nooit eerder vertelde verhaal na de kruisiging.

 

Tien jaar lang stelde auteur Geert Kimpen, bekend van onder meer De kabbalist en Het meisje dat aan de oever verscheen, het schrijven van deze roman uit. Tot de tekenen zo krachtig waren dat hij er niet langer voor kon weglopen. Het was sterven of schrijven.

Gebaseerd op eeuwenoude legenden, verboden apocriefe geschriften, teruggevonden gnostische boeken en evangeliën en de scherpe visioenen van zijn vrouw Michelle Shanti, reconstrueerde auteur Geert Kimpen Maria Magdalena’s verhaal in deze inspirerende roman.

‘Dank,’ zei Brighid, ‘namens alle vrouwen uit het verleden, het heden en de toekomst. Voor hen zal jij de vrouwelijke Messias zijn. Jij bent de roos der rozen.'

Na afloop is er een sfeervolle nazit met huisgemaakte soep.
En we bieden je op deze bijzondere dag een speciaal drankje aan en een kleine herinnering om mee te nemen naar huis!

Donderdag 9 mei Hemelvaart. Aanvang 14.00 uur. Ticketprijs € 22,50 inclusief kop koffie of thee bij de ontvangst.

TICKETS KLIK HIER
 

TIP! Voor diegene die met de auto komen. Er is een mooie route langs twee bijzondere Mariakapellen vanuit Escharen (bij Grave) naar de Steenakker. Rij vanuit Escharen binnendoor via de Graafschedijk richting Gassel. Blijf rechtdoor rijden over de Kappellaan. In een scherpe bocht naar rechts richting Graafsedijk zie je in een veld een Maria monument. Volg Graafsedijk en stel Google maps in op Heuf. Sla bij kruispunt rechtsaf Heuf in. Na flauwe bocht links zie je aan de linkerkant in een bocht tussen de bomen een Maria kappeltje, waar altijd lichtjes branden. In het huis achter het hek woonde Jan de Quay, oud minister president van 1959 tot 1963. Er woont nog steeds familie van De Quay. Blijf Heuf (verharde weg) volgen in bocht naar links bij een witte historische herenboerderij. Dit is een laan met aan weerskanten zeer hoge smalle bomen. Onze zoon noemt deze weg de laan van Tolkien en van de Zwarte Ruiters. De route over de Heuf is uitgeroepen tot de mooiste van Brabant! Rijdt bij kruispunt rechtdoor Beerseweg. Sla 2de weg naar rechts de Steenakkerstraat in (bij glazen kassen). Volg op het einde bocht naar links, rij rechtdoor. In de verte zie rechts al de oprijlaan van de Steenakker nr 5. Heb je extra tijd? Bezoek vooraf het historisch stadje Grave. Een bezoek meer dan waard en er zijn veel terrasjes en leuke eetgelegenheden.  


Re-connect, Be-inspired   
Jezelf verkennen, verbinden en helen. En geïnspireerd raken door kunst, cultuur, literatuur, muziek en religie. 

Er is ook een ochtendprogramma. Om af te stemmen op jezelf in de prachtige natuur van de Steenakker. Met een vroege Dauwtrapwandeling en Runen-Klank-Heling meditatie van Annelies Theelen. De programma onderdelen zijn apart te boeken. Kijk onder programma Re-connect, Be-inspired.

 

 

Terug naar programma-overzicht

Maskers