Land van Cuijk

Workshop Jeroen Bosch

Heb je zin in een stevige wandeling onder leiding van een Groeter (gids), bijvoorbeeld in het voorjaar, genieten van de bloesem en de lente, samen met vrienden, collega’s of familie? Kom dan naar De Steenakker!

Een Groeter wandeling in de voetsporen van Jeroen Bosch. Voorafgaand is er aan een korte presentatie over zijn werk. De Groeter neemt je mee in een wandelreis door een prachtig stuk authentiek Brabants landschap. Kijk en beleef langs het pad, de uitzichten op de akkervelden, het boerenleven, de modderpoelen, de visvijver en de kerktorens, en waan je in de wereld van Jeroen Bosch! De wandeling duurt 60 of 90 minuten. Alleen te boeken in dit arrangement.

Workshop: In de wereld van Jeroen!
Maak van een vogelhuisje een droomhuisje door middel van collage en assembleer techniek. Gebruik je vrije fantasie en laat je inspireren door de wereld van Jeroen Bosch: alles kan, niets is gek, hoe (te) gek is dat?

Het wordt vast een vogelhuisje waar vogels graag hun eitjes in komen leggen (…).
Duur 2,5 uur. Geschikt vanaf 8 jaar.

Naar keuze Engelen of Duivelse soep met geroosterd brood

Prijs 45,- p.p.* minimaal 10 en maximaal 15 personen
inclusief vogelhuisje, basis materiaal en twee kopjes koffie, thee of biosap, kop soep en een seizoen koekje.

Te boeken in het voorjaar van maart t/m mei.

Interesse? Stuur een mail naar: info@desteenakker.nl of bel: 0485-310920

Duits lijntje

De Groeter wandeling gaat over de voormalige spoordijk van het Duits lijntje en de oude buurtschap van de Steenakker (16de eeuw). De oude spoorlijn, officieel De Noord-Brabantsch-Duitsche-Spoorweg-Maatschappij (N.B.D.S.M.) genaamd liep van ongeveer 1866 tot 1976 van Wesel (Duitsland) naar Boxtel en maakte deel uit van een internationale verbinding tussen St. Petersburg (Rusland) en London (Engeland). De voormalige spoordijk doorkruist het erf van de Steenakker en is nu – zonder rails en bielzen – een prachtig natuur- en wandelgebied. Huistheater De Steenakker maakt in haar programma’s gebruik van de betekenis die deze lijn had van Oost naar West Europa en de rijke, cultuur historie die de reizigers met zich meebrachten. Dat doen we onder andere met Groeter wandelingen.

Wandelingen onder leiding van een Groeter is een initiatief van Regionaal Bureau Toerisme (RBT). Deze recreatieve wandelingen zijn bedoeld om mensen van zowel in- als van buiten het gebied van Land van Cuijk te laten kennismaken met de veelzijdigheid van de streek, de natuur en de historie.

Maskers