Land van Cuijk

Omgeving

Huistheater De Steenakker ligt in het prachtige natuurgebied van Land van Cuijk.

Vanuit het theater kun je gelijk fietsen aan de hand van de fiets-knooppuntenroute. Direct aan de Steenakker ligt ook ecologische verbindingszone het Duitse lijntje genaamd, waar je heerlijk kunt wandelen. (zie Duits lijntje).

Binnen 15 autominuten afstand zijn er diverse grote recreatie en zwemmogelijkheden: Kraaijenbergse Plassen bij Beers, Wanroijse Plas, De Kuilen in Mill, Radioplassen Stevensbeek, De Berendonck Wijchen, Mookse plas.

Ook is het prachtig vertoeven in het gebied van de Maas: de Noordelijke Maasvallei met zijn Maasheggengebied. Een autorit, fietsroute of wandeling is in dit gebied zeker de moeite waard.

Binnen 30 autominuten zijn er vele winkel- en uitgaan plaatsen als Nijmegen, Cuijk, Boxmeer, Grave, Mill, Uden, Veghel, Venray.

Binnen het uur ben je in de mooie stad Den Bosch, Eindhoven of Kleef (DLD).

Bezienswaardigheden en uitjes

Rozenmuseum Haps, Kasteel Tongelaer Mill, grote overdekte vlooienmarkt op iedere zaterdag in Katwijk, het historische stadje Grave, Cuijks Cultuurstraatje: gelegen aan de Maas in Cuijk met kerk, heemtuin, museum Ceuclum, exposities in Het Pakhuis en bij de Fotoarchiefdienst.

Maskers