Land van Cuijk

Re-connect, Be-inspired

donderdag 09 mei 2024 Huistheater De Steenakker

Re-connect, Be-inspired 
Jezelf verkennen, verbinden, helen en geinspireerd raken door kunst, cultuur, literatuur, muziek en religie.

Hemelvaart 9 mei

Ochtendprogramma

 • 7.00-9.00 Dauwtrapwandeling met IVN-gids (gratis)
  Wie wil kan beginnen met een wandeling door het prachtige Maashegge gebied! (Unesco erfgoed). Startpunt is bij het klooster in St Agatha, vlakbij Haps. Voor meer informatie en aanmelden (indien nodig) kijk op de site van het IVN: Activiteiten 2024 - Cuijk de Groene Overlaat (ivn.nl). Let op: vertrek ná de wandeling uiterlijk 9.15 uur met de auto naar de Steenakker! Er is een mooie route van 10 minuten binnendoor langs akkerlanden en Brabants natuurschoon.

  ROUTE van St Agatha naar Haps: Volg bij het Heilig Hart beeld in St Agatha de Heikantseweg richting Heerstraat. Steek Heerstraat over, rij rechtdoor Hertkantsestraat in, blijf weg volgen op St Agathaweg en Cuijkseweg totdat je in Haps uitkomt. Bij rotonde rechtsaf richting Cuijk, Kalkhofseweg. Derde straat links, gelijk weer naar links, Wildsestraat. Eerste weg rechts Beerseweg. Tweede weg links Steenakkerstraat en dan tweede weg rechts, na 100 meter is links de oprijlaan met bomen van de boerderij waar De Steenakker in is gevestigd.

 

Runen-Klank-Heling

 • 9.30 uur Inloop met koffie en thee en een snack voor de ochtendtrek.
 • 10.00 uur Welkomstwoord. De betekenis van Hemelvaart door Elles van Loenen
 • 10.30 uur Runen-Klank-Heling door Annelies Theelen is VOLGEBOEKT
  De Runen-Klank-Heling is een ceremonie waarin je een meditatieve reis maakt aan de hand van de 24 runenklanken die horen bij de wervels van de wervelkolom. Deze klanken zijn verbonden met je organen, het water in je lichaam en de 12 heilige klanken in deze ceremonie. Ervaring in meditatie of mantra zingen hoef je niet te hebben! Het gaat om jouw klank, die resoneert op oude klanken die je lichaam in een oorspronkelijke trilling of frequentie kan brengen. Je lichaam en geest herstelt en hervindt zijn natuurlijke balans. Deze ceremonie vindt zijn oorsprong in oude Keltische en Germaanse tradities.
 • 12.15-12.30 uur Gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en spullen naar auto te brengen.

Annelies: "Een visioen vertelde mij: Find the twelve sacred sounds on the Spinal Cord and if you make these sounds with the people they can change there own DNA."

Annelies is wisdomkeeper bij de wereldwijde KIVA ceremonie. De documentairefilm 'The Call of the Wisdomkeepers' trok afgelopen jaar volle bioscopen en filmzalen. Website http://kiva-wisdomkeepers.com  


Investering in jezelf voor de Runen-Klank-Heling bedraagt € 30,-  Gelieve contant te voldoen in de daarvoor bestemde bus. Er is plek voor 10 personen. Neem een (yoga)matje, dekentje en eventueel 'n kussentje mee. En trek comfortabele kleding aan. VOLGEBOEKT!

Boek je ook voor het middagprogramma dan staat voor € 12,50 een lunch voor je klaar met huisgemaakte vegetarische soep met brood, een (vega) worstenbroodje of groentenpasteitje, biosap. Koffie en thee is onbeperkt. Stuur voor aanmelden lunch een email naar info@desteenakker.nl.

Er is een expo te zien van de dierenstenen van Marloes de Kok en foto's van de stiltewandelingen van Elles van Loenen. Tijdens de lunch kun je een dierenkaart trekken. Meer info: Nature's Mirror: de natuur spiegelt waar jouw natuur om vraagt (marloesdekok.nl)

's Middags is er een lezing van de Vlaamse schrijver Geert Kimpen naar aanleiding van zijn research en nieuwe boek over Maria Magdalena. Hij is bekend van de bestseller De Kabbalist. Aanrader! Voor meer info en tickets kijk onder submenu programma 23-24 

 

Re-connect, Be-inspired

Met in het ochtendprogramma de Runen-Klank-Heling meditatie van Annelies Theelen. Komend seizoen volgen er waarschijnlijk meer. De programma onderdelen zijn apart te boeken. Wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief via de link op de homepagina.

Terug naar programma-overzicht

Maskers