Land van Cuijk

Workshop Mixed Media

Heb je zin in een stevige wandeling onder leiding van een Groeter (gids), bijvoorbeeld in de zomer, samen met vrienden, collega’s of familie? Genieten van de zon, de akkervelden, het boerenlandleven, in combinatie met een leuke workshop. Kom dan naar De Steenakker!

Een wandeling in de voetsporen van Vincent van Gogh. Voorafgaand een korte introductie met filmbeelden over zijn werk. De Groeter neemt je mee in een wandelreis door een prachtig stuk authentiek Brabants landschap en de oude buurtschap van de Steenakker (16de eeuw). Herken in de doorkijkjes de wereld van Vincent van Gogh! De wandeling duurt ongeveer 1 tot 1 1/2 uur. 

Workshop: Zelfportret, een hommage aan Vincent
Aan de hand van een selfie maak je d.m.v. collage techniek een uniek zelfportret op een paneeltje. Net als Vincent! Duur 2 tot 2 1/2 uur. Geschikt vanaf 8 jaar.

Aardappelsoep met brood
Om de honger te stillen. Huisgemaakt met groenten uit de moes.

Prijs 52,- p.p.* minimaal 10 en maximaal 15 personen
Inclusief materiaal, paneel, acrylverf e.d.. Koffie, thee of 1 glas biosap, kop soep en wat lekkers
*Onder voorbehoud van prijswijzigingen

Het hele jaar door te boeken!
Interesse? Stuur een mail naar: info@desteenakker.nl of bel: 06-20507817

Duits lijntje

De Groeter wandeling gaat over de voormalige spoordijk van het Duits lijntje en de oude buurtschap van de Steenakker (16de eeuw). De oude spoorlijn, officieel De Noord-Brabantsch-Duitsche-Spoorweg-Maatschappij (N.B.D.S.M.) genaamd liep van ongeveer 1866 tot 1976 van Wesel (Duitsland) naar Boxtel en maakte deel uit van een internationale verbinding tussen St. Petersburg (Rusland) en London (Engeland). De voormalige spoordijk doorkruist het erf van de Steenakker en is nu – zonder rails en bielzen – een prachtig natuur- en wandelgebied. Huistheater De Steenakker maakt in haar programma’s gebruik van de betekenis die deze lijn had van Oost naar West Europa en de rijke, cultuur historie die de reizigers met zich meebrachten. Dat doen we onder andere met Groeter wandelingen. De voetsporen van Vincent zijn niet ver van de Steenakker en sommige landerijen, landweggetjes, bomenrijen en boerderijen ademen nog steeds de sfeer van zijn werk. 

Wandelingen onder leiding van een Groeter is een initiatief van Visit Land van Cuijk. Deze recreatieve wandelingen zijn bedoeld om mensen van zowel in- als van buiten het gebied van Land van Cuijk te laten kennismaken met de veelzijdigheid van de streek, de natuur en de historie.

Maskers